NS Metal

Ciężkie brzmienia wszelakie

NS Metal

Postprzez Krieg » 05-07-2005, 09:00

Słuchacie jakiś kapel NS i co o nich myślicie, jakie jest wasze zdanie na ich temat, ja osobiście słuchałem kiedyś Honor, ale tylko dla muzyki a z tekstów to wyłącznie miałem ubaw :)
np. utwór ,,urodzony białym," LOL
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Re: NS Metal

Postprzez blabla » 05-07-2005, 10:57

No ja właśnie, jak już gdzieś pisałem dostałem trochę muzy od kumpla i jeszcze nie udało mi się zaznajomić z całością. Póki co posłuchałem trochę Honoru. Fajna muza, ale trochę monotonna. Z ciekawostek to mam tez ich płytkę jak Olaf (wokal) miał 16 lat czy coś. Zajebiście to brzmi - jak taki typowy punczur, który nie ma głosu :) . Oprócz tego posłuchałem trochę Gontyny Kry - też niezłe, szczególnie podobał mi się wspomniany też już gdzieś kawałek "Nadchodzimy, będziecie rzygać krwią, żydowskie bękarty". No i jeszcze zapoznałem się z projektem Olafa, czyli Battlefields, w którym nawet udziealali się na (bodajże) jednej płycie muzycy z Infernal War - trochę tego nie słychać, ale trudno. Battlefields gra NS Heavy Metal, zachaczający momentami o power. Olaf zajmuje się gitarami, a na wokalu jest jakaś panienka, która specjalnie głosu, nie ma - widać, że Olaf poprostu poprosił jakąś swoją koleżankę. Momentami brzmi to naprawde komicznie, ale słucha się tego w miarę przyjemnie. No - to chyba tyle - jak odkryję jeszcze jakąś kapelę to napiszę.

A co do samej muzyki NS to tak jak wszędzie. Są muzycy, którzy nagrywają dobrę krążki i mozna ich posłuchać bez zgrzytania zębami, a i są tacy, u których ideologia przerosła muzykę. Ale nie uważam istnienia takiej muzyki za coś szkodliwego.
blabla
Degustator
Degustator

Postprzez Michał L » 05-07-2005, 12:25

Dla mnie Honor to zajebitny zespół, koleś ma zajebisty głos, niektóre teksty, rzeczywiście są nędzne, niektóre takie sobie, a z niektórymi się nawet zgodze.

Fajny był też zespół, tylko zapomniałem nazwy, coś w niej było chyba baranki boże czy jakoś tak, który nagrał piosenke o Jacksonie.
''Był na świecie, pewien murzyn, który zawsze chciał być biały
Jackson Jackson Jackson, dziki wypierdalaj do afryki..''
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez forlorn » 05-07-2005, 19:01

a ja wam powiem ze ci owi NS metale pozostaną takimi dopuki sie z Polską rzeczywistoscią nie zderzą.Znam wielu takich teraz juz ex NS :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez Michał L » 15-08-2005, 20:29

Ja ostatnio sporo słucham Honoru, niektóre teksty mnie rozbrajają ''Bandyci z Izraela'' naprzykład. Ale w niektórych mają racje. Wczesniej znałem tylko kilka piosenek teraz mam kilkadziesiąt. Kumpel mi powiedział, że niedawno zmarł wokalista z Honoru :(
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 16-08-2005, 15:06

Fakt nie ktore teksty sa niezle jak np. w utworze ,,Na szubienice"
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 16-08-2005, 19:54

rasistowskie śmieci
Insane is my name, something wrong with my brain...Image
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: z okolicy stolicy

Postprzez Michał L » 16-08-2005, 22:37

Dobry jest, ale to już innego zespołu ''Biały murzyn patrzy w telewizor, a z głośników ciągle słychać rap, biały murzyn nienawidzi siebie za to, że białą skóre ma...''
Ten tekst podoba mi się nie ze względu na ewidentny rasizm, ale dlatego, że może przysłużyć mi się do zniechęcenia siostry do amerykańskich raperów.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-10-2005, 20:10

domyślam się, że NS to jakaś rasistowsko-faszystowska odmiana metalu? Powiem szczerze - zazwyczaj nie zagłębiam się w teksty piosenek, nie ma to dla mnie większego znaczenia czy tekst jest o miłości, śmierci czy umieraniu za metal :P ale wykorzystywanie muzyki do szerzenia rasizmu, faszyzmu, szowinizmu itp. uważam za godne potępienia tak samo jak szerzenie tych przekonań w jakiejkolwiek innej formie.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez john 3:16 » 16-10-2005, 10:40

Michał L napisał(a):Dobry jest, ale to już innego zespołu ''Biały murzyn patrzy w telewizor, a z głośników ciągle słychać rap, biały murzyn nienawidzi siebie za to, że białą skóre ma...''
Ten tekst podoba mi się nie ze względu na ewidentny rasizm, ale dlatego, że może przysłużyć mi się do zniechęcenia siostry do amerykańskich raperów.

lol
rzeczywiście amerykański rap to największe zło, które należy tępic i niszczyc
o kurwa jak to mnie bawi :lol:
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 11:56

Hehe Honor wymiata :D Muzycznie jeszcze jakoś chłopaki dają radę, ale teksty to śmiech na sali. To ja już wolę "Purpurowe Gody" Kata :)
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez Krieg » 16-10-2005, 12:06

Dymek napisał(a):Hehe Honor wymiata :D Muzycznie jeszcze jakoś chłopaki dają radę, ale teksty to śmiech na sali. To ja już wolę "Purpurowe Gody" Kata :)

Faktycznie mieli śmieszne teksty ale nie wszystkie nie które były dość mądrze przemyślane tak jak wymieniłem wyżej ,,Na Szubienice" Już głupsze teksty ma Nargaroth
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 12:09

Faktycznie mieli śmieszne teksty ale nie wszystkie nie które były dość mądrze przemyślane tak jak wymieniłem wyżej ,,Na Szubienice" Już głupsze teksty ma Nargaroth

Pewnie masz racje - nie znam dokładnie całej ich twórczosci, słyszałem może z dwie płyty, i tekstowo mnie nie zachwycili. Chociaz może i trafiła sie jakaś perełka, ale to podejrzewam że był wyjątek od reguły ;)
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez Krieg » 09-11-2005, 21:15

Ostatnio dowiedziałem się w ilu kapelach NS gra wokalista i lider zespoły Nokturnal Mortum to upadłem z krzesła ze zdziwienia, najlepsze jest to że w jednej Polskiej ale tą powinni wszyscy znać zainteresowani tą kapelą a mam na myśli Warhead który stworzyli kolesie z Honor na czele z panem Knjazem Varggothem
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 10-11-2005, 20:17

taaa pewnie śpiewa też w kilku niemieckich, rosyjskich i czeskich kapelach :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez blabla » 10-11-2005, 22:06

Żebys się nie zdziwił :) ...

Kurde naprawdę dobra jest ta Gontyna Kry - tak dobra, że chyba sobie zamówię "Krew Naszych Ojców". Naprawde polecam - kawał dobrego BM'a, automat perkusyjny nawet nie wnerwia, podobnie jak klawisze. W jednym miejscu tylko troche dęta, ale to mozna wybaczyć. Ktoś ich słyszał?
blabla
Degustator
Degustator

Postprzez Krieg » 11-11-2005, 07:55

Strzygon napisał(a):Żebys się nie zdziwił :) ...

Kurde naprawdę dobra jest ta Gontyna Kry - tak dobra, że chyba sobie zamówię "Krew Naszych Ojców". Naprawde polecam - kawał dobrego BM'a, automat perkusyjny nawet nie wnerwia, podobnie jak klawisze. W jednym miejscu tylko troche dęta, ale to mozna wybaczyć. Ktoś ich słyszał?

Ja słyszałem ale nie wywołał na mnie dużego wrażenia takie miłe plumkanie
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 16-11-2005, 08:07

ja właśnie słucham sobie infernal war "infernal ss" i powiem szczewrze ze chlopaki robią niezły rozpizd :D miło że na naszej rodzimej scenie tak "ładnie" jeszce ktos gra...
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 16-11-2005, 14:36

forlorn napisał(a):ja właśnie słucham sobie infernal war "infernal ss" i powiem szczewrze ze chlopaki robią niezły rozpizd :D miło że na naszej rodzimej scenie tak "ładnie" jeszce ktos gra...

Infernal War Infernal SS jest naprawdę niezłym rozpierdolem ale ich najnowsze dzieło Terrorfront to już mistrzostwo :D:D
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 16-11-2005, 20:07

Krieg napisał(a):Infernal War Infernal SS jest naprawdę niezłym rozpierdolem ale ich najnowsze dzieło Terrorfront to już mistrzostwo :D:D

nosz kurwa jak zwykle jestem troche do tyłu... :?
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez blabla » 21-12-2005, 16:45

Jutro bedę miał 2 płytki Gontyny - tak mi sie to spodobało, że aż zamówiłem :) . A co do Infernal War to pomimo tego, że nie można Terrorfront odmówic perfekcji wykonania, solówek itd. to jednak Infernal SS jest brutalniejszy - chyba wynika to bardziej zasyfionego brzmienia gitar i wyeksponowania garów. Poza tym na Terrorfront już nie ma tak mistrzowksich kawałków jak "Blok 11", "Ściąć Nazareńczyka" czy "Lata Niewoli". Ten ostatni ma chyba swój odpowiednik w "Salvation" na nowej płycie, który tez jest niekulawy, ale to już nie to samo. Ta czy siak jedna z najlepszych kapel w tej chwili w Polsce jak dla mnie, obok Gontyny Kry i Throneum.
blabla
Degustator
Degustator

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty