Ministry

Ciężkie brzmienia wszelakie

Ministry

Postprzez toM_ » 01-12-2007, 18:49

moje najnowsze (właściwie to dzisiejsze :P ) odkrycie. Ich styl brzmi tak jakby skrzyżować Slayera z Marylinem Mansonem... taki jakby thrash metal bardzo mocnymi ciągotami industrialnymi. Szkoda że odkryłem ich dopiero po tym jak wydali swoją ostatnią płytę The Last Sucker (2007). Kurde, rzadko która muza daje takiego kopa... idealne żeby wyładować swój gniew.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Re: Ministry

Postprzez DX* » 01-12-2007, 20:34

Cóż...podobno na muzyczną edukację nigdy nie jest za późno. Jeśli chodzi o Ministry, to "Psalm 69..." rządzi.
Na następnych krążkach trzymali wysoki poziom energetyczny i obrazoburczy, ale już nigdy nie zbliżyli się do tego niepowtarzalnego klimatu industrialnego misterium.
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 01-12-2007, 22:54

hmm, zapuściłem sobie na Last.fm ale jakoś mi nie podeszło.. Może nie ten kawałek..
hmm, "Psalm 69", przednia nazwa :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez GRacuch » 12-12-2007, 21:56

nie dosc ze psalm to jeszcze 69 :D
ta liczba mnie od 2 miesiecy przesladuje normalnie :/ ;)
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DTH » 12-12-2007, 23:28

hmm, 2 miesięcy powiadasz? hmm, hmm, już nie wnikam nawet dlaczego ;P :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 13-12-2007, 09:29

wystarczy zerknac na date kiedy ostatni raz widzialam V.... :D
na szczescie w niedziele ta liczba przestanie juz za mna "chodzic" :twisted:
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DX* » 13-12-2007, 19:04

Chciałbym zauważyć nieśmiało, że to top o Ministry, a nie o pytach itd. :P
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-12-2007, 19:32

A czy ktoś tutaj o pytach wspomniał? Rozmawiamy tylko o tytule piosenki :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 27-01-2008, 15:06

za rockmetal.pl:

"Cover Up" Ministry w kwietniu

1 kwietnia 2008 na rynek trafi płyta Ministry zatytułowana "Cover Up". Wydawnictwo zawierać będzie interpretacje Ala Jourgensena i spółki kompozycji Deep Purple, T.Rex, ZZ Top, The Doors, Mountain, Bob Dylan, The Rolling Stones i wielu innych. Album wieńczyć będzie punkowa wersja szlagieru z repertuaru Louisa Armstronga "Wonderful World". W nagrywaniu albumu wzięło udział wielu znamienitych gości: Burton C. Bell (Fear Factory, Ascention Of The Watchers) zaśpiewał w utworze "Under My Thumb" (The Rolling Stones), Josh Bradford (Revolting Cocks) użyczył głosu w kompozycji "Radar Love" (Golden Earing), a Tommy Victor (Prong, Danzing) zaśpiewał w "Space Trucking" (Deep Purple). Oprócz tego na płycie będzie można także usłyszeć: Paula Ravena (Ministry, Killing Joke), Tony'ego Camposa i Wayna Static (Static-X), Edu Mussia (Echos And Shadows) oraz Plastiline Mosh.

Wydanie "Cover Up" zbiega się z pożegnalną trasą Ministry "C U LaTour", która rozpocznie się 25 marca, a zakończy w październiku 2008. W amerykańskiej części trasy wspólnie z Ministry wystąpią formacje Meshuggah oraz Hemlock. (Prochowiec, źródło: blabbermouth.net, 23.01.2008 11:33)

ja od siebie dodam tylko, że bardzo podobała mi się przeróbka "roaad house blues" doorsów z ostatniego albumu ministry, więc myślę że ta płyta z coverami może być wcale ciekawa :)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 28-01-2008, 13:06

Dla mnie 'Roadhouse Blues' made by Ministry, to taka trochę profanacja była...bez cienia filu oryginału, na jedno kopyto z resztą materiału. Ciekawe co Jourgensen zrobi z Dylanem. :hmm:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty