DTH napisał(a):no zdecydowanie Metallica i Iron Maiden to dwa różne światy. Jak dla mnie nawet nie do porównania. Osobiście uważam, że muzyka metallicy jest chyba bardziej dojrzała

Krieg napisał(a):Jedyne płytki, jakie mi zapadły w pamięci to:
- Kill'em All
- Ride The Lightning
i...............
- Master Of Puppets

DTH napisał(a):emperor to proste! spójż na samą nazwę: Metalika! Rozmawia dwuch 15-16-latków w gimnazjum, jeden się pyta drugiego "czego słyuchasz?" a ten mu z dumą odpowiada "METALIKI!" Od razu wiadomo kto tu jest heavy, mhoczny, ogólnie tru i komu należy się rispekt. Nie trzeba odpowiadac na kłopotliwe pytania typu "a co to takiego?", "jaki to gatunek?" itp, nazwa mówi sama za siebie, jednocześnie jest dźwięczna i ładnie wygląda na naszywce na kostce. Poza tym muzyka wpada w ucho i nawet ludziom którzy ledwo co porzucili Fasolki nie będzie przeszkadzała.

St. Alquerre napisał(a):Mieli parę dobrych rzeczy - Master of Puppets ze znakomitym 'Orionem', Ride the Lighting z 'The call of Cthulu'

Dijkstra napisał(a):Rick Rubin będzie produkował następną płytę, fajnie, mam nadzieję że nie pozwoli im zjebać brzmienia jak na stangerze.

Ura napisał(a):Dijkstra napisał(a):Rick Rubin będzie produkował następną płytę, fajnie, mam nadzieję że nie pozwoli im zjebać brzmienia jak na stangerze.
St. Anger ? zjebane brzmienie ? może po prostu inne, nie zwyczajne ? Ja bym tak to określił. Tylko jesli kompozycje na tej płycie byłyby bardzo dobre ta płyta mogłaby być ponadczasowa. a one są chyba jednak słabe.

chodzi o wersję z "S&M"? Czy też coś bez symfonicznej nagrali?toM_ napisał(a):słyszeliście The Ecstasy of Gold w wykonaniu Mety? ZA-JE-BI-STEjeśłi tak będzie brzmieć nowa płyta (a reaczej tak) to ja ich będę po nóżkach całował....

no ja również, co prawda nie czekam już na nią z takim utęsknieniem jak bym to robił jeszcze kilka lat temu ale z przyjemnością zobaczę co tam chłopaki nowego napłodzątoM_ napisał(a):ja tam nie tracę nadzieiwierzę, że ta płyta będzie conajmniej dobra

toM_ napisał(a):ja tam nie tracę nadzieiwierzę, że ta płyta będzie conajmniej dobra

Vasil napisał(a):Inna sprawa że dla mnie Metallica skończyła się po ...And Justice For All

No nieee, wiem, ze to brzmi mało thruu ale ja wolę tę nowszą Metallicę - Black, Garage, nawet Load i reload... Nie oznacza to rzecz jasna, że nie lubię starszej ale nie rozumiem tego wielkiego zachwytu dla Mastera.. i Kill em... a całkowite deprecjonowanie reszty. Fakt, było to odejście od stylu i możliwe, że wielu fanów to zabolało ale jak na mój gust jest to bardziej powtarzanie już utartych schematów niż faktyczy pogląd.Vasil napisał(a):dla mnie Metallica skończyła się po ...And Justice For All

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników