Metallica

Ciężkie brzmienia wszelakie

Re: Metallica

Postprzez DTH » 19-10-2008, 10:14

no tak, ale jak mam być szczery to ja zawsze wolałem te późniejsze albumy Metallicy :P (Dobra, ukamienujćie mnie! :P ). Owszem lubiłem sobie czasami posłuchać i tych pierwszysch, bardziej klasychcznych, trashowych, jednak bez jakiegoś szczególnego entuzjazmu. Może dlatego teraz ten album nie wzbudza we mnie jakiś większych emocji. Chociaż pewnie go jeszcze ze 2 razy przesłucham..
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez GRacuch » 20-10-2008, 12:31

ja mam takie same zdanie wiec niech kamienuja nas obojga ;D
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DX* » 20-10-2008, 17:59

:z dzikim błyskiem w oku schyla się po kamienie: :twisted:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez _lilith » 20-10-2008, 19:09

:rozsiada sie w lozy honorowej i czeka na przedstawienie:
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez GRacuch » 21-10-2008, 07:10

:diabelfaja:
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez _lilith » 19-11-2008, 12:40

wiecie co im dluzej slucham tej plyty tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze no kurde zajebiste to :D
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Nikus » 29-01-2010, 21:45

Pewnie Polacy wezmą przykład z Chile :)

http://www.rockmagazyn.pl/aktualnosci/9 ... allica.htm
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez deathkriss » 23-12-2010, 22:56

Od Metalliki zaczęła sie moja przygoda z metalem. jeżeli chodzi o stare płyty zespołu to chyba nie potrafię być obiektywny. Dla mnie to po porstu kanon metalu (ni etylko thrash). Wtedy to był jedne z najbardziej oryginalnych zespołów. Tworzyli muzyke bardzo skomplikowaną i wymagającą od słuchacza, ale jednoczesnie były to świetne utwory, tego sie świetnie słuchało. Wiele w tej kwestii mieli wspólnego z Iron Maiden. Metallica była zespołem wyjątkowym. grając taka a nie inna muzykę potrafili wspiac sie bardzo wysoko - przecież najtrudniejszy "...And Justice For All" przyniósł im pierwszy milion sprzedanych płyt jednego tytułu.
Jak dla mnie cztery pierwsze płyty metallica to mus dla każdego prawdziwego metalowca. Każdej dałbym 6/6 punktów. A to, że jedne płyty sa lepsze lub gorsze od innych...większość zespołów z nurtu thrash nie zbliżyła się do poziomu tych płyt. Slayer to klasa sama w sobie i jest poza ta konkurencją, Megadeth miał bardzo nierówny poziom...no i który jeszcze zespół thrashowy nagrał 4 niesamowite płyty z rzędu, które dodatkowo zapisały się tak mocno w historii muzyki metalowej?
deathkriss
Abstynent
Abstynent

Poprzednia

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty