HammerFall

Ciężkie brzmienia wszelakie

HammerFall

Postprzez Nikodem15 » 26-08-2006, 12:26

Bardzo lubię tę kapelkę. Na początku grali szybki, świeży, bardzo melodyjny powermetal (2 pierwsze płyty). Na trzecim Renegade (wg mnie najlepszym) dodali do muzyki trochę heavymetalu. Następne Crimson Thunder trzymało poziom, ale Chapter V to kicha bez energii i pomysłu, tylko kilka numerów jest dobrych. Na szczęście na Threshold, które wyjdzie w październiku, powrócili do formy. Wiem, bo zassałem promo CD (wszystkie utowry, ale są w każdym wsamplowane gadki "You are listening to the new HammerFall album "Threshold".
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Re: HammerFall

Postprzez DTH » 26-08-2006, 13:35

heh, kiedyś słuchałem tego zespołu, tzn. słuchałem to może za duże słowa. Miałem na dysku kilka płyt, może rez przesłuchałem. To były jeszcze czasy eksperymentowania z muzyką rockową i rajcowania się wszystkim co akurt wpadło w łapy. Nigdy mi się taka muzyka nie podobała. Mówię tutaj w ogóle o powermetalu. Czasami mogę posłuchać Running Wild, ale to raczej tak dla śmiechu:)
Hmm a sam hammerfall, jest dla mnie raczej tandetny, muzyka takaśrednia, chyba nawet dla koneserów gatunku a image zespołu wręcz powala, nawet nie chcę sobie przypominać wideoklipów bo aż przykro się robi. Ale ogólenie z zespołem mam raczej pozytywne skojarzenia :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty