Kiedyś(bardzo dawno) kolega przyniosl mi spis plyt jakie moze "zalatwic", wiec oczywiscie spojrzalem na cala karte i widzialem "....Led Zeppelin II...III..I.., Black Sabbath" 10 plyt na samym koncu umieszczona byla nazwa jednej plyty... DIO - Lock up the Wolves..., wiec sie go pytam "czy wie co to jest??"no coz ... nic nie odpowiedzial tylko podniosl ramiona do gory. Oczywisice z ciekawosci zamowilem ta plyte wraz z innymi.. Otrzymujac plyty spojrzalem na okładke DIO...powiedzialem "mam nadzieje ze to nie bedzie niewypal" ..Wkladajac ja do "szuflady" zostalem poprostu wgnieciony w fotel... Wild One....mocne bebny, swietna gitara.. ale to jeszcze nic.... Gdy uslyszalem pierwsze dzwieki Ronniego James'a DIO poprostu wiedzialem to ze zaczal sie nowy etap w mojej historii muzycznej.. zrobil na mnie wielkie wrazenie poprostu Legenda Rocka..Genialny wokalista..Oczywiscie nabylem wszystkie plyty na ktorych spiewal DIO .. Elf Rainbow Black Sabbath no i solowy poprostu DIO... wielka postac muzyki wielki wokalista Wielki, chociaz naprawde maly :d CZlowiek !!!
czolowa piatka(CD):
1.Holy Diver
2.BS-Heaven an Hell
3.Rainbow- Long live rock'n'roll
4.The Last In line
5.BS- MOb rules