DIO

Ciężkie brzmienia wszelakie

DIO

Postprzez de5150 » 28-04-2006, 18:09

Kiedyś(bardzo dawno) kolega przyniosl mi spis plyt jakie moze "zalatwic", wiec oczywiscie spojrzalem na cala karte i widzialem "....Led Zeppelin II...III..I.., Black Sabbath" 10 plyt na samym koncu umieszczona byla nazwa jednej plyty... DIO - Lock up the Wolves..., wiec sie go pytam "czy wie co to jest??"no coz ... nic nie odpowiedzial tylko podniosl ramiona do gory. Oczywisice z ciekawosci zamowilem ta plyte wraz z innymi.. Otrzymujac plyty spojrzalem na okładke DIO...powiedzialem "mam nadzieje ze to nie bedzie niewypal" ..Wkladajac ja do "szuflady" zostalem poprostu wgnieciony w fotel... Wild One....mocne bebny, swietna gitara.. ale to jeszcze nic.... Gdy uslyszalem pierwsze dzwieki Ronniego James'a DIO poprostu wiedzialem to ze zaczal sie nowy etap w mojej historii muzycznej.. zrobil na mnie wielkie wrazenie poprostu Legenda Rocka..Genialny wokalista..Oczywiscie nabylem wszystkie plyty na ktorych spiewal DIO .. Elf Rainbow Black Sabbath no i solowy poprostu DIO... wielka postac muzyki wielki wokalista Wielki, chociaz naprawde maly :d CZlowiek !!!

czolowa piatka(CD):
1.Holy Diver
2.BS-Heaven an Hell
3.Rainbow- Long live rock'n'roll
4.The Last In line
5.BS- MOb rules
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Re: DIO

Postprzez likipiki » 28-04-2006, 20:22

nie trawię tej muzyki :?
penis
czyli łamiemy granice dobrego smaku :)
Awatar użytkownika
likipiki
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: K-Pax (racibórz city)

Postprzez de5150 » 28-04-2006, 21:02

tez mam sporo stylow jak i zespolow ktorych nietrawie, jak chyba kazdy. ale dzieki za "wyczerpujaca" odpowiedz i za argumenty potwierdzajace ta niestrawnosc.
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Postprzez likipiki » 28-04-2006, 23:05

Ale tu nie ma żadnych argumentów.
Po prostu nie podoba mi się ejgo wokal, nie rpzepadam za Rainbow, nie lubię jego płyt solo.
Kwestia gustu ;)
penis
czyli łamiemy granice dobrego smaku :)
Awatar użytkownika
likipiki
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: K-Pax (racibórz city)

Postprzez Heartwork » 29-07-2006, 11:49

A ja lubię. Może nie aż tak fanatycznie, ale wokal gościa przypadł mi do gustu. Solowa dyskografia jest super - kawał solidnego heavy metalu. W BS również świetnie się wykazał, natomiast Rainbow jeszcze nie znam.
Heartwork
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Wadowice

Postprzez Mściciel » 30-12-2011, 15:26

Szczerze to wole BS bez Dio, ale gość ma(miał) naprawde fantastyczny głos. Jeden z najepszych głosów heavymetalowych(?), może nawet i najlepszy. Moim zdaniem Dio jest(był) królem heavy metalu. Ale wrócił tam skąd przyszedł, z piekła, w końcu tam też ktoś musi śpiewać, a on był za dobry na tej ziemii.
Awatar użytkownika
Mściciel
Abstynent
Abstynent

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty