Deicide

Ciężkie brzmienia wszelakie

Deicide

Postprzez toM_ » 04-07-2005, 18:28

co myślicie o tej świetnej kapeli death metalowej?
jak dla mnie bomba
najbardziej podobają mi się Legion i Serpents Of the Light (z tych co słyszałem). Zajebiście szatańska muza, iście piekielna nawalanka, jeden z bardzo niewielu death metalowych zespołów które mi się podobają (drugą jest Vader)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Re: Deicide

Postprzez blabla » 04-07-2005, 23:31

Jakoś specjalnie nie cenię tej kapeli. Znam "Serpents...", "Once upon..." i debiut. Ani to specjalnie szybkie, riffy też nie są jak dla mnie jakieś powalające, choć jest kilka "hitów". Benton - jako wokalista jest naprawdę niezły, ale jako człowiek, jest dla mnie strasznym pajacem. ToMi naprawde goraco polecam Morbid Angel ze wskazaniem na 4 pierwsze płyty: Altars of Madness, Blessed are the Sick, Covenant, Domination, z czego polecam na początek dwójkę.
blabla
Degustator
Degustator

Postprzez toM_ » 06-07-2005, 21:03

Morbidów słyszałem tylko Fall From Grace czy jakoś tak, i wokal to mnie wręcz odrzucił, nie mogę tego słuchać...
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez blabla » 07-07-2005, 12:16

No to nie ma już dla Ciebie ratunku i jak mawia mój kumpel - "całkiem Cię już szatan opętał" :P .
blabla
Degustator
Degustator

Postprzez Hell_Master » 13-05-2006, 09:47

Deicide ujawnił okładkę

Niebawem światło dzienne ujrzy pierwsza płyta deathmetalowców z Deicide nagrana w nowym składzie. Wiadomo już, jak będzie wyglądał awers okładki krążka.
Jak wcześniej informowaliśmy, premiera płyty "The Stench Of Redemption" będzie miała miejsce 6 czerwca. Będzie to pierwszy album nagrany w nowym składzie. Do Glena Bentona i Steve'a Asheima dołączyli gitarzyści Jack Owen (były członek Cannibal Corpse) i Ralph Santolla (dawniej Iced Earth, Death). Okładkę krążka Deicide można zobaczyć obok.

Deicide potwierdzili plany zagrania koncertu w dniu premiery płyty. Odbędzie się on w Iliff Park Saloon, w miejscowości Aurora, w Kolorado. Zespół będzie się też przygotowywał do trasy koncertowej po USA, która rozpocznie się 20 września i potrwa do 31 października. W planach grupy jest również zagranie koncertów w Japonii, jeszcze przed końcem 2006 roku.

http://muzyka.onet.pl/_i/info/duze/d/deicide_okladka.jpg
Hell_Master
Abstynent
Abstynent

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty