Deftones

Ciężkie brzmienia wszelakie

Deftones

Postprzez Nadin » 23-07-2005, 21:05

A co powiecie o Deftones? Ja osobiście wielce cenie sobie tę kapele, szczegulnie za wszelkie wokalne manewry Chino Moreno... i ciekawe, chwilami psychodeliczne brzmienie całości
Nadin
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: z Limanowej

Re: Deftones

Postprzez inSEKT » 24-07-2005, 11:26

Aaa nienawidzę tego pseudozaangażowanego numetalowego ścierwa :!:;x
A tak poważnie to jedna z lepszych kapel ostatnich lat, dekady powiedzmy, jeśli chodzi o ciężkie granie. Knife Party zawsze mnie rozwala i nidzie nie mogę się dowiedzieć gdzie tą babkę Rodleen co się w niej udziela można jeszcze spotkać :cry:
Insane is my name, something wrong with my brain...Image
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: z okolicy stolicy

Postprzez [nieaktywny] malk » 31-07-2005, 21:35

była taka kobieta w moim życiu... miała zielone włosy i nazywała się Nika, byliśmy parą przez 8 dni (8-dniowa impreza, tak, tak :twisted: ). Otworzyła mi uszy na jedną jedyną płytę Deftones, która zwie się White Pony. Przedtem ich nie znosiłem, ostatnia płyta średnia, ale Biały Kucyk mnie rozwala. Raz, że przypomina mi Nikę, dwa, że połączenie ciężaru Sepultury, cyfrowej melancholii Depeche Mode i mroku The Afghan Whigs po prostu miażdży.

Zespół jednej płyty. WHITE PONY właśnie.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 13-08-2005, 21:24

pewnego słonecznego dnia usłyszałem Passenger - spodobała mi się, potem Jungle i 7 Words - na tym skończyła się moja przygoda z Deftones...
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Uziel » 24-11-2005, 23:59

To jest ten wyjątkowy rodzaj kapeli, którą nie tak łatwo powielić... Wiecie o czym mówie. Nastrój każdego kawałka jest jedyny w swoim rodzaju. To zespół wyróżniający się klimatem, podobna sytuacja zachodzi w przypadki Tape of Negative. Maksymalnie wypasiona kapela. Zajebiste wałki, zwłaszcza hexagram, roots... etc.
Awatar użytkownika
Uziel
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: DC - city

Postprzez Vasil » 25-11-2005, 17:09

Deftones to bardzo ciekawa kapela. Na pewno nie da się przejść obok nich obojętnie... (Lucky You wymiata :twisted: )

Nadin napisał(a):szczegulnie

kiedy masz urodziny - kupię ci słownik ( :!: dziś jestem życzliwy... Trzeba pomagać bliźnim)
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez lin » 25-11-2005, 18:33

jeżeli chodzi o Deftonesów to podchodzi mi White Pony i Digital Bath i oczywiście Change ;} szczególnie ten ostatni utwór. wymieniłabym jeszcze hm, Lucky You i od biedy Minerva.
czy ja wiem czy to fenomenalny zespół, posłuchać się da, ale dla mnie nie ma się czym zachwycać :P
( co nie zmienia faktu że WP gości u mnie czasem ;) )
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 29-11-2005, 22:29

knife party. i schiz murowany. highlight white pony, bez dwóch zdań.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty