DARKTHRONE

Ciężkie brzmienia wszelakie

DARKTHRONE

Postprzez bl@ck » 18-11-2005, 17:00

jest temat o mayhem,burzum, no to czas na darkthrone.na początek pytanie na temat poszczegolnych etapów tworczosci tzw.twurców drogiej fali black metalu.od technicznego death metalu na demosach i debiutanckiej płycie poprzez totalną zmiane na
coś nowego unikalnego w tamtych czasach-surowy,dość minimalistyczny black metal.
nowe płyty jak ravishing grimnes,plaguewielder,hate them,sordonic wrath.jeśli śledzicie
i cenicie ich tworczość to jaka jest wasza opinia na ich temat.czy w waszych oczach zasłogują na miano legegendarnej hordy.czy wśrod was są maniacy ktoży kupują nawet ich bootlegi etc....
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Re: DARKTHRONE

Postprzez Krieg » 20-11-2005, 13:32

Darkthrone lubię ale nie jestem maniakiem tej kapeli pierwsze płyty są bardzo dobre można by powiedzieć że genialne ale najnowsze dzieła Sardonic Wrath czy wcześniejszy Hate Them jakoś nie wzbudzają u mnie niczego niezwykłego, po prostu dobrze zagrany Black Metal jakiego pełno na świecie.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez forlorn » 21-11-2005, 17:08

ja raczej moge sie nazwac maniakiem darkthrone tzn baardzo lubie ich dokonania rzecz jasna najbardzieje te wczesne black metalowe:) najlepsza plyta jak dla mnie to "transilvanian hunger".Co do tych pozniejszych wydawnictw uwazam ze ostatnia plyta jest zajebista wczesniejsza "hatre them" nie jest juz taka dobra.Darkthrone jak kazda inna kapela miala swoje 5 minut i napewno zasluguja na miano kultowej :twisted: jak mozna nei zauwazyc faktu ze nadal graja i nie zeszli ze sceny!! oby tak dalej
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez blabla » 21-12-2005, 16:52

Ja Darkthrone niestety znam tylko z płyt "Panzerfaust", "Trasylvanian Hunger" i "A Blaze in the Northern Sky" i to co tam prezentują jest naprawdę niezłe. Może trochę naczej niz wiekszość - ja jestem zwolennikiem "Panzerfaust", a nie "Transylvanian ..." i to własnie tą płytę uznaję za ich najlepszą. Muzycznie jest zajebista, ale ma tez jeszcze jedną zaletę - zajebiście sie przy niej pije, o czym juz chyba gdzieś pisałem - poprostu cos pieknego posłuchac sobie "Sno og Granskog" o 4 nad ranem gdy kapa już trochę schodzi, a wszyscy w koło zasypiają :) .
blabla
Degustator
Degustator

Postprzez Krieg » 26-12-2005, 12:52

Niedługo dane nam będzie posłuchac najnowszej produkcji Darkthrone ,,Too Old Too Cold"
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 21-01-2006, 10:00

Najnowszy album będzie nosił nazwę ,,The Cult Is Alive” i powinien ukazać się na dniach. Jednak ja nie wytrzymałem i zakupiłem już singiel promujący to wydawnictwo o nazwie ,,Too Old too cold". Znajdują się tu 4 kompozycje. Dwa utwory, a dokładniej „Too Old, Too Cold” i „Graveyard Slut” pojawią się na najnowszym albumie Norwegów.
W kompozycji „High On Cold War” gościnnie zaśpiewał Grutle Kjellson z Enslaved, natomiast utwór „Love In A Void” to cover grupy Siouxie and the Banshees.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez bl@ck » 23-01-2006, 17:20

Moim zdaniem tworzą zajebistą muzykę, takie płyty jak Under Funeral.., Transilvanian..,Blaze on.. czy Panzerfaust to dla mnie czołówka BM. Ich muzyka jest wspaniała, chociaż miejscami wokal nie zgra z zespołem...ale każdy popełnia błedy
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Postprzez Krieg » 24-01-2006, 08:47

bl@ck napisał(a):Moim zdaniem tworzą zajebistą muzykę, takie płyty jak Under Funeral.., Transilvanian..,Blaze on.. czy Panzerfaust to dla mnie czołówka BM. Ich muzyka jest wspaniała, chociaż miejscami wokal nie zgra z zespołem...ale każdy popełnia błedy

Nom racja zdarza się im rozjechać nie kiedy :P
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 24-01-2006, 14:44

Krieg napisał(a):
bl@ck napisał(a):Moim zdaniem tworzą zajebistą muzykę, takie płyty jak Under Funeral.., Transilvanian..,Blaze on.. czy Panzerfaust to dla mnie czołówka BM. Ich muzyka jest wspaniała, chociaż miejscami wokal nie zgra z zespołem...ale każdy popełnia błedy

kiedts jakis dziennikarz spytal Fenriza czy jeszce cwiczy swoją gre na bębnach a ten mu oidpowiedxzial ze nie rob tego od ok. 90-tego roku (wywiad pochodzil z ok 2003 roku:)) wiec to tyle ode mnie na temat tych ze "rozjazdów" :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 25-01-2006, 10:27

forlorn napisał(a):
Krieg napisał(a):

kiedts jakis dziennikarz spytal Fenriza czy jeszce cwiczy swoją gre na bębnach a ten mu oidpowiedxzial ze nie rob tego od ok. 90-tego roku (wywiad pochodzil z ok 2003 roku:)) wiec to tyle ode mnie na temat tych ze "rozjazdów" :D

o kurwa :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 21-03-2006, 14:48

wlasnie przesluchalem ostatnie dokonanie darkthrone + to old to cold i powiem szczerze nze strasznie mi sie podoba:) natomiast dzisiaj wpadnie mi w lapska nowy satyricon i juz sie nie moge doczekac co tak usłysze , opinie na temat nowego dzxela msa switne wiec tylko poczekac do wieczorka i sam też ocenie :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 21-03-2006, 22:26

Osobiscie jestem już po kolejnym przesłuchaniu Now,Diabolical i powiem że Satyricon nie wiele zmienił się od Volcano chociaż płyta jest naprawde świetna.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 29-03-2006, 15:07

ojj dokładnei nowy satyricon jest naprawde wyśmienity, brakuje tu hitu typu "fuel for hatred" ale płyta jest naprawde niesamowita.Oby tak dalej, choc ciezko mi ją porównać z "volcano" istotnie są podobne ale więcej tu przrróżnych smaczków i progresywów co baardzo mi się podoba :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty