Black Metal !!!!!!!!

Ciężkie brzmienia wszelakie

Black Metal !!!!!!!!

Postprzez forlorn » 16-11-2005, 08:13

zakładam temat black meta bo jak chce napisac cos o kapelach BM to ni chce mi se za kazdym razem robic tematu z nazwą zespołu bo by to tylko zaśmieciło forum i tyle... wiec zaczne od tego wczoraj miałem przytjemnosc posluchac po raz n- ty ostatnie dokonanie nokturnal mortum i nadal nie wiem tak do konca co myslec o tej plycie...poza tym znacie taki zespol jak aura noir?? kurwa mać jak mi tam brakuje takiego wyklarowanego brzmienia gitar...chodzi mi o plyte the merciless
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Re: Black Metal !!!!!!!!

Postprzez Krieg » 16-11-2005, 14:46

Najnowszy Nokturnal Mortum jest dobrą płytą przynajmniej jak dla mnie ale osobiście stawiam z ich dzieł na pierwszym miejscu Goat Horns. Co się dotyczy Aura Noir to takie Trash/Black Metalowe zespoły od zawsze lubiłem chociażby np. szwedzki In Aeternum.
Ja od wczoraj katuje świetną płytę Norweskiego Tsjuder Desert Northern Hell oraz najnowsze dzieło Horny, z których teksty są w ich ojczystym finlandzkim języku więc chuj, nawet nie wiem czy je dobrze czytam. No jak się czyta coś takiego: Envaatnags Eflos Solf.
Tak w ogóle to Black Metal dla mnie to np: MayheM, Annal Nathrakh,Sargeist, Behexen, Darkthrone, Khold, 1349, Armagedda, Antaeus, Carpathian Forest, Kataxu,Setherial,Taake,Aura Noir, Tsjuder, Urgehal, Xasthur, Nortt, Tulus, Immortal, Triumphator, Varathron, Krieg, Kult Ov Azazel, Trelldom, Thunderbolt, Arkona, Furia, Lucifugum, Kvist, Enthroned, Watain.
Te kapele w sumie uważam za czołówkę Black Metalu
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez forlorn » 16-11-2005, 20:05

wymieniłeś faktycznie bardzo dobre zespoły, nie znam Urgehall natomiast do twojej listy dodal bym jeszce emperor i limbonic art no i to chyba był by komplet, no moze jescze infernal war bo ta kapela jakos ostatnio czesto gosci w mojej odtwarzarce.Co do ostatniego dzieła horny to jeszce go nie slyszalem ale wiele tekstow po finsku juz czytalem wec wiem co masz na mysli :lol: .Niestey rownierz nie moge sie pochwalic zebym znal jakos dobrze tsjuder, chodzi mi o samą muzyke niestety nie mam skad tego wytrzasnac, ale jakos tam moze sie wreszcie uda...
Thunderbolt ten zespol uwazam za królestwo mistrzostwo na krajowej scenie BM, nie wiem czy byles na mani? bo tam pokazali moim zdaniem prawdziwa klase!! Mistrzostwo polski :!:
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 16-11-2005, 21:15

Faktycznie L.A i Emperor jak mogłem o nich zapomnieć możecie mnie ubiczować za to a o Infernal War to zajebać i do piachu :P
Byłem na mani ale stałem w takim miejscu że nie wiele było słychać, zresztą pana Paimona z Thunderbolta znam z koncertu z Wrocławia miałem z okazje z nim trochę pogadać ale w sumie mało mogę opowiedzieć byłem zbyt wypity. Forlon pogadamy jeszcze za tydzień może szybciej jak wrócę po krojeniu.
Ps. Polecam ci Tsjuder i Urgehal zobacz czy są ich płyty na www.fan.pl
papa :)
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 18-11-2005, 14:44

bywaj zdrów :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 20-11-2005, 13:38

Wróciłem trochę osłabiony ale jestem
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 21-11-2005, 08:51

Co sądzicie o nowej płycie Graveland?
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 02:11

abused majesty zrobiło na mnie duże wrażenie... Ponadto czciciele bobrzej nory też...
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez Krieg » 27-11-2005, 09:04

Egregius napisał(a):abused majesty zrobiło na mnie duże wrażenie... Ponadto czciciele bobrzej nory też...

Abused Majesty dla mnie to nic specjalnego ot tak przebojowo zagrany pod publikę BM
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 14:03

Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...

Nocturnal mortum... wszytskie albumy są wyjebi#te
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez Krieg » 27-11-2005, 21:29

Egregius napisał(a):Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...

Nocturnal mortum... wszytskie albumy są wyjebi#te

Posłuchaj lepiej Infernal War
co do Nokturnal Mortum to w sumie masz racje nie ma w ich dyskografi slabej pozycji
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 28-11-2005, 15:20

abused majesty jest nawet nie "zlym" zespolem :wink: :D ale znam lepsze:) co do nokturnali to bez dwoch zdan to swietna kapela
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 06-12-2005, 16:31

05.01.2006 godzina 17.00 Piekary Śląskie!!!!!!! LugBurz ,Besatt!!!!!!!!!!!!!!!!!! dom kultury "Andaluzja" kto moze polecam!! Świetne kapele zespoly :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 06-12-2005, 16:31

05.01.2006 godzina 17.00 Piekary Śląskie!!!!!!! LugBurz ,Besatt!!!!!!!!!!!!!!!!!! dom kultury "Andaluzja"polecam!! Świetne zespoly :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 07-12-2005, 15:42

forlorn napisał(a):05.01.2006 godzina 17.00 Piekary Śląskie!!!!!!! LugBurz ,Besatt!!!!!!!!!!!!!!!!!! dom kultury "Andaluzja"polecam!! Świetne zespoly :D

Piekary Śląskie ? o Fuck ja nawet nie wiem gdzie to jest a chętnie bym się udał
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 09-01-2006, 18:29

wpadem na taka kapele jak cadacross nie jest to Black ale nawet niezłe granie.Znacie? moze troche za bardzo słodzone ale mimo wszystko warto posluchać
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 09-01-2006, 21:06

forlorn napisał(a):wpadem na taka kapele jak cadacross nie jest to Black ale nawet niezłe granie.Znacie? moze troche za bardzo słodzone ale mimo wszystko warto posluchać

Osobiście nie znam, a polecasz cos konkretnego?
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez john 3:16 » 10-01-2006, 15:10

a wracając do głównego tematu to z black metalu najbardziej lubie Mayhem, Emperor, Immortal, Venom, Burzum takie tam a wogóle to jestem najebany i nie wiem w jakim celu to pisze....
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez puzio » 10-01-2006, 15:37

tak w biały dzień...??!! w środku tygodnia...??!!

zazdroszcze :twisted: :wink:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez forlorn » 11-01-2006, 18:26

Krieg napisał(a):
forlorn napisał(a):wpadem na taka kapele jak cadacross nie jest to Black ale nawet niezłe granie.Znacie? moze troche za bardzo słodzone ale mimo wszystko warto posluchać

Osobiście nie znam, a polecasz cos konkretnego?

mam jakis album ale brez nazwy, sprawdze tonapewno tutaj cos konkretniej napisze :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 11-01-2006, 18:29

polecam pagan reign, niezłe żarcie blackowe :D "otblesti slavi i vozrozhdenie" :D watro przesłuchać
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 11-01-2006, 20:43

Z kapel Pagan polecam Ravensblood ale jeśli liczy ktoś na słodkie melodie to niech zapomnij o tym. Zespół ten a raczej duet gra cholernie szybki i brutalny Black Metal.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 13-01-2006, 14:55

Krieg napisał(a):ale jeśli liczy ktoś na słodkie melodie to niech zapomnij o tym. Zespół ten a raczej duet gra cholernie szybki i brutalny Black Metal.

bez przesady z tymi słodkościami, kapele w stylu children of bodom czy wintersun raczej mało mnie cieszą :twisted:
właśnie przesłuchuje Stormlord "under the sing of the sword" i "when my spirits forever shall" jeśli lubiecie BM z klawiszami imitującymi symfonie to zespół ten napewno przypadnie wam do gustu. Przypomina troche "and oceans..." ale jest szybszy i cięższy
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 14-01-2006, 09:21

Lubicie klimaty Darkthrone, Kholda czy Judas Iscariot? Jeżeli tak, to polecam wam szwecki Pest który również zalicza się do kapel grających brudny, siarczysty Black Metal. typowy dla początku lat 90.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 14-01-2006, 10:40

a co sądzicie o takiej kapeli jak Summoning? ostanio słuchałem "let the mortal heroes..." i mimo fal krytyki związanej nie tylko z tym albumem, oceniam tan zespół jako bardzo dobry, nie można im odmówić tego, że choć graja specyficznie bardzo specyficznie to klimat ich muzyki naprawde jest niesamowity. Wiem że w swojej muzyce nawiązują często do twórczości Tolkiena co ja jako fan fantasy i BM bardzo lubię. Nie rozumiem tylko czemu zesół jest krytykowany za swiją "specyficzność" czy chodzi tu tylko o ludzki gust?
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

zespoły

Postprzez metalofan » 15-01-2006, 21:31

czy macie jakies linki teledyskow do sciagniecia?? kocham metal ale nie wiem skad mam sciagnac muzyke :/ prosze piszcie na g 6331992 lub email k4mik@os.pl albo odpiszcie tutaj :)
metalofan
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Katowice

Re: zespoły

Postprzez bl@ck » 16-01-2006, 17:09

metalofan napisał(a):czy macie jakies linki teledyskow do sciagniecia?? kocham metal ale nie wiem skad mam sciagnac muzyke :/ prosze piszcie na g 6331992 lub email k4mik@os.pl albo odpiszcie tutaj :)

Jeśli chcesz to zajrzyj na tą stronkę może coś ci będzie pasowało chociaż mało tu jest teledysków jakby co to poszukam jeszcze i ci na GG napiszę http://www.empire-records.com.pl/pl/video.html
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Postprzez forlorn » 15-02-2006, 15:52

poszukuje kapeli Iperyt...zna ktoś?? może jakaś małą "wasza" recenzja??
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 15-02-2006, 16:08

forlorn napisał(a):poszukuje kapeli Iperyt...zna ktoś?? może jakaś małą "wasza" recenzja??

Mam jedyne ich wydawnictwo epke Particular Hatred. Osobiście nabyłem ją na allegro.pl tobie również proponuje tam poszukać
Poniżej zapodaje recenzje owej płyty (nie moją gdyż najlepiej opisze to ktoś to się na tym dobrze zna) z która się w 100 zgadzam.

No to zapowiada się mała sensacja na naszej scenie, co ja gadam mała, wielka sensacja. Jak ktoś nie wie dlaczego, to się niedługo przekona, jeśli zdąży oczywiście. Nie ma za dużo czasu na zastanawianie się i analizowanie, gdy z głośników płyną dźwięki "Particular Hatred". Czegoś takiego jeszcze na naszej scenie nie było. Iperyt rozpierdala na kawałki, inaczej nie można tego ująć. To jest skomasowany atak nuklearny, nikt nie ocaleje z tej pożogi. Ja pierdole ależ to ma siłę, ile w tym zwierzęcej agresji. Nie można o tej muzyce pisać inaczej niż w samych superlatywach. Zniszczenie, jakie funduje ten zespół słuchaczom, jest totalne. Jego moc jest większa tym bardziej, że jest to uderzenie dokładnie zaplanowane, w którym nie ma miejsca na żadną przypadkowość, wszystko jest dopięte na ostatni guzik. Ta operacja ma na celu anihilacje ludzkiej rasy a jej narzędziem jest Iperyt. Te wojenne sample, które rozpoczynają "Particular Hatred" to jedynie preludium, niewinny wstęp do krwawej jatki, jaka rozgrywa się dalej. Oj, panowie pięknie masakrują dźwiękami, przypierdalają tak, że człowiek momentalnie znajduje się w pozycji horyzontalnej i zostaje tam już do końca, do ostatniego dźwięku "Experimental Crucis". Szesnaście minut black/death metalu gęsto okraszonego industrialnym klimatem, jakie funduje zespół, jest po prostu boskie. Elektronika równie skutecznie, co riffy i sekcja rytmiczna dewastuje słuchacza. Jest jak kwas, który wżera się w ciało by siać w nim spustoszenie. Genialny klimat mają te cztery utwory, swoją brutalnością i barbarzyństwem biją wszystkich na głowę. Takich zespołów nam trzeba, siejących chaos i zniszczenie, które jednocześnie robią to w inteligentny sposób. A to dopiero początek, aż boje się myśleć, co też Iperyt przyszykuje na swoim debiutanckim albumie, skoro zabijają teraz to, co będzie dalej, pewnie piekło na ziemi... już się nie mogę doczekać.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 16-05-2006, 16:41

wstyd sie przyznać ale dipoero dorwalem i dokladnie przesluchalem INFERNAL WAR "terrorfront" i jestem w wielkim szoku!! takiego blastu i rifiarstwa dawno w wykonaniu polskiej formacji nie slyszalem!!
poprostu dzieło sztuki :D
polecam zapoznanie sie z tą pozycją bo naprawde warto :!:
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Następna

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty