Biohazard

Ciężkie brzmienia wszelakie

Biohazard

Postprzez inSEKT » 21-07-2005, 23:02

Nie byłem pewien gdzie dać ten temat ale wydaje mi się, że z pośród dostępnych działów metal najbardziej pasuje do twórczości Biohazardu, kojarzonego skąd inąd z NYHC (Niu Jork Hard Kor In Jo Fejs :twisted: ) z uwagi na korzenie.
Grają od 88 roku, udało im się wydać 8 albumów i zdobyć tyleż pohlebców co i zatwardziałych kontestatorów.
Ostatnio przy okazji zapoznawania z nową płytą (Means To An And - wkrótce premiera ale w necie dostępnycj jest już od pewnego kilka kawałków legalnie no i całość nielegalnie;x) wróciłem (a raczej w pełni zapoznałem się) do ich drugiego wydawnictwa - Urban Discipline i po dwókrotnym przesłuchaniu jej doszedłem do wniosku, że większość kapel, które dzisiaj określa się mianem nowatorskich, oryginalnych, świerzych i w ogóle przełomowych dla ciężkiego grania to zwykli naśladowcy :? No ale to chyba żadne epokowe odkrycie bo i Biohazard swego czasu swoją inowacyjność oparł na połączeniu kilku gatunków (wśród swoich inspiracji wymieniają m.in. Black Sabbath, Iron Maiden, Run DMC, Bad Brains, Judas Priest, Cro-Mags, Public Enemy, The Ramones, Agnostic Front), które przecież kiedyś też ktoś stworzył. Tak to się w muzyce mniej więcej kręci, ktoś coś stworzy pod wpływem inspiracji poprzednikami, doda coś swojego, unikalnego, powstałego pod wpływem przebłysku twórczego (anomalii? ), potem ktoś powtórzy ten proces z zastosowaniem nieco innych składników...kolejny dowód na prawdziwość teorii ewolucji :shock: ;x ale chyba zboczyłem nieco z tematu :lol:
Insane is my name, something wrong with my brain...Image
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: z okolicy stolicy

Re: Biohazard

Postprzez inSEKT » 24-07-2005, 11:28

Znowu się nie wstrzeliłem z zespołem w wasze gusta :? No cóż tutaj macie gotowca, na dole trzy kawałki do przesłuchania z nowej płyty http://www.stereokiller.com/newsreviews ... cleid=7531
Insane is my name, something wrong with my brain...Image
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: z okolicy stolicy

Postprzez toM_ » 24-07-2005, 20:16

ja tam ich muzyki nie m,uszę słuchać żeby wiedzieć co grają ;) tak więc to ściąganie wydaję mi się bezcelowe :P słyszałem parę kawałków i mi się najzwyczajniej w świecie nie spodobało, tyle mogę tylko rzec o tej kapeli
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 25-07-2005, 16:47

nie trawie biohazard. niestety
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez DTH » 25-07-2005, 18:28

hmm, raczej nie przepadam, w ogole nie specjalnie lubie taki rodzaj muzyki
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Krieg » 25-07-2005, 18:44

JA tak samo jak Emperorek nie trawie tej kapeli i takiej muzyki
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez DX* » 30-06-2006, 12:48

Płyta "State Of The World Adress" jest zajebista...pamiętam, że wygrałem ją w jakimś konkursie radiowym w '95 roku...potem długo nie słuchałem, bo takie granie było wtedy zbyt modne jak dla mnie, ale teraz po latach często wracam do tej płytki i dwóch poprzednich,,,może i trochę ta muza zmanierowana wokalnie, ale ma ten oldschoolowy feel i wykop...
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty