Aria

Ciężkie brzmienia wszelakie

Aria

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 12:00

Słyszał ktoś już ten zespół nazywany rosyjskimi Maidenami? Poczatkowo trochę drażni , że wokalista śpiewa po rosyjsku ale można się przyzwyczaić. Słuchają Arii można odnieśc wrażenie, że niektóre utwory skomponował Steve Harris z IM - prawie nie słychac różnicy w niektórych momentach. Szczególnie przypadła mi do gustu płyta " Krov za Krov" i "Kreschenie Ogniom" ( czy jakos tak, z rosyjskiego niegdy dobry nie byłem). Kawał dobrego, porzadnego heavy metalu. Polecam każdemu.
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Re: Aria

Postprzez Krieg » 16-10-2005, 12:08

Nie znam lecz możliwe że kiedyś poznam :P
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez cebull » 16-10-2005, 12:09

Racja, czysty heavy metal na niezlym poziomie. Ale to czerpanie garsciami z IM to w niektotych momentach juz czysta przesada. Gdyby wyrzucic wokaliste dalbym glowe uciac ze to IM.

Ponoc na nowj plycie [ nie wiem jaka to nowa :) ] juz tak strasznie maidenowo nie jest.
Awatar użytkownika
cebull
Degustator
Degustator

Miejscowość: Nowy Targ City | Krakow

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 12:13

Ale to czerpanie garsciami z IM to w niektotych momentach juz czysta przesada. Gdyby wyrzucic wokaliste dalbym glowe uciac ze to IM.

i własnie i tu lezy pies pogrzebany. A może to Maideni zżynają z Arii ;). Taka mała ciekaowstka : posłuchajcie najpierw "Krov za Kroc" Arii z 1994 r.( szczególnie utwór tytułowy) a później Dance Of Death Ironów - deja vu gwarantowane :)
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez Vasil » 16-10-2005, 18:28

Aria to taka gitara :wink:

http://images.misupply.com/products/full/Aria/Aria_XLSTD.jpg

Zrasztą bardzo dobra... :twisted:
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Jaca » 05-11-2005, 10:53

Słyszałem pare piosenek tego zespołu trzeba przyznać, że grają na wysokim poziomie.
Jaca
Abstynent
Abstynent

Postprzez bl@ck » 21-11-2005, 16:27

Niezły zespół, heh nie wiedziałem ze ktoś zna ten zespół :D
jak bede mial tylko chwilke to kupie (sciagne :wink: ) sobie jakis ich album bo przez przypadek usunołem ich z kompa :cry:
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Postprzez DTH » 21-11-2005, 21:48

kiedyś obiło mi się o uszy, nie przypamne sobie czy dobrze grali czy źle. Ale skoro niewiele pamiętam pewnie grali dość standardowo. Troche już mi się osłuchał cały styl Iron Maiden. Po prostu chyba już jestem na to za stary :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez bl@ck » 02-12-2005, 16:36

Jeszcze raz to powtórzę :) jest to rewelacyjny zespół! Sample wszystkich utworów możecie ściągnąć z oficjalnej strony www.aria.ru . Jestem szczęśliwym posiadaczem całej dyskografii i naprawdę trudno mi wybrać ich najlepszą płytę, bo na każdej jest wiele wspaniałych utworów. Walerij Kipiełow to genialny wokalista, ale nawet bo jego odejściu zespół nieźle sobie radzi.
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Postprzez Melfi » 15-07-2006, 14:06

Ja znam Arię słucham i uważam, że jest genialna. Fakt, że piosenki są w języku rosyjskim nie przeszkadza mi w ogóle, bo ros.jest językiem nader ładnym :D
Również mam ich całą dyskografię i zgadzam się z bl@ck'iem że naprawdę ciężko wybrać najlepszy album. W każdym jest jakaś perełka.
Tak, są momenty gdzie nie wiadomo kto gra :> zwłaszcza jak się słuch a 1 raz.
Teksty są powalające, te ich ballady są po prostu piękne!
Polecam gorąco! Kawał dobrej muzyki!
Pozdrawiam.
"Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...
Nie ma Cie i nie było, jest noc..."
Melfi
Abstynent
Abstynent

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty