Z PRASY !!!

Archiwum oficjalnego forum grupy KSU

Z PRASY !!!

Postprzez wodolot » 18-02-2006, 17:49

Oto link do 2 artykułów o KSU (w jednym z nich wypowiedż Siczki min. o odejściu Pawła "PREZA" Tylko :D ) z Naszych Połonin gazety z Ustrzyk Dolnych . www.naszepoloniny.com ...miłej lektury .... :D :D :D
Ostatnio edytowany przez wodolot, 21-02-2006, 17:20, edytowano w sumie 1 raz
... lecz czasem budzą się ludzie , ich życie smutne jest obdarte z marzeń ...
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Bóg wie z kąd ...

Re: Z PRASY !!!

Postprzez Kicu » 19-02-2006, 13:33

Fajna bajka :D
"Głupota to potężna siła"
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Nowy Targ

Postprzez woof » 20-02-2006, 06:59

nie bajka tylko niezwykle oryginalna interpretacja siczki :D
11.500
Jedenascie, pieńset.
11 500
Awatar użytkownika
woof
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Wawa

Postprzez Kicu » 20-02-2006, 08:15

tylko dodałbym słowo "prawie" które by miała dużą różnice w tym przypadku :wink:
"Głupota to potężna siła"
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Nowy Targ

Postprzez Nikodem15 » 23-02-2006, 10:42

Jakby ktoś nie umiał znaleźć:

KSU na koncercie w Warszawie

Latem ubiegłego roku Jurek Owsiak zaprosił nas na Przystanek Woodstock. Zespół spodobał mu się i od tamtej pory utrzymujemy z Jurkiem stały kontakt. Miedzy innymi nasz koncert ukarze się na płycie z Przystanku jaką chce wydać Jurek. Do tej pory prawie co roku graliśmy w ramach Orkiestry Świątecznej Pomocy przeważnie w Krakowie. W tym roku otrzymaliśmy aż ponad trzydzieści zaproszeń na różne orkiestrowe imprezy. Odmówiliśmy jednak i skontaktowaliśmy się z Jurkiem Owsiakiem. On zaś zapytał czy nie zagralibyśmy w Orkiestrowym Studio TV i pod Pałacem Kultury. Oczywiście wyraziliśmy na to zgodę, choćby w podzięce za to co Jurek do tej pory dla KSU zrobił. Wrażenia z tego występu są niesamowite. W studio zagraliśmy cztery utwory. Patrząc na tą imprezę od wewnątrz jest pod wrażeniem jak Jurek może to wszystko ogarnąć. W jednej prawie chwili jest w studio, za moment pod Pałacem Kultury i jeszcze w kilku miejscach, a przecież patrząc w telewizor wszystko się jakoś kręci i to w ogromnym tempie. Pod Pałacem Kultury tłumy, tak na oko jakieś 50 tysięcy. Jurek dał nam jako jedynym szansę na dłuższą prezentację telewizyjną. Natomiast na żywo nasz koncert został znakomicie odebrany, publiczność świetnie się bawiła i śpiewała razem z nami. Jestem zadowolony z tego koncertu. No i na koniec kilka słów o kolejnych zmianach w zespole. Paweł "Prezo" Tylko odszedł z zespołu nikomu nic nie mówiąc. Zostawił nas tuż przed kolejna trasą. Załatwiliśmy nowego basistę ale po pięciu koncertach okazało się , że razem nam gra nie wychodzi. Wtedy Sebastian Mnich przypomniał sobie o chłopaku , który gra na basie w jednym z tarnowskich zespołów. Jest to amerykanin Erich Bobela, jak się okazało doskonale wpasował się do KSU. Prócz tego, że gra tak jak mi to pasuje jest jeszcze na dodatek rasowym rockedrolowcem. Wtajemniczeni wiedzą co to znaczy.

Zanotował: steb

KSU zauroczyło Owsiaka i całą Polskę

Różnie się układały losy Gienka „Siczki” Olejarczyka, zgodnie z przysłowiem- raz na wozie raz pod wozem. Zawsze jednak jego życie koncentrowało się wokół muzyki. Wielu ludzi w Ustrzykach uważało go i uważa za człowieka, który nigdy nie dorósł, za życiowego nieudacznika. Wielu z politowaniem patrzyło na jego poczynania. Wszak Gienek jak nienormalny nigdy nie zabiegał o pieniądze, nie zapełniał meblami mieszkania, nie wkładał eleganckich garniturków w niedzielę. Przeciwnie zawsze był sobą, a dla większości bycie sobą to oznaka dziwactwa.

Gienek był też i jest człowiekiem nieśmiałym, skromnym by nie powiedzieć wstydliwym, a człowiek który nie potrafi rozpychać się łokciami to dla ogółu nieudacznik. Ostatnio coraz mniej było go widać na mieście, w knajpach i piwiarniach które wcześniej częściej odwiedzał. Gienek siedzi w domu i tworzy muzykę. Zbudował w swym mieszkaniu, w starym budynku przy 1-go Maja prawdziwe muzyczne studio. To tam powstają jego wielkie przeboje. Gienek tam właśnie pracuje. Bywam tam i wiem, że pracuje ciężko. Nie jest obibokiem, jak twierdzą niektórzy „fachowcy”, pracownicy biurowi, czy drobni przedsiębiorcy.

To ich praca nie zostanie nigdy zauważona, doceniona. Efekty pracy Gienka – Siczki mogła w niedziele 8 stycznia zobaczyć cała Polska. Grał dla kilkudziesięciu tysięcy ludzi w Warszawie pod Pałacem Kultury i dla kilku milionów przed telewizorami. Tylko koncert KSU i Siczki był praktycznie transmitowany bez przerw, zaś utworu Za mgłą nie zakłóciły nawet zapowiedzi. W transmisji z Koncertów Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy to prawdziwy ewenement. To tylko dzięki Gienkowi Ustrzyki tak mocno zagrały w Owsiakowej orkiestrze. Gienek rzadko kiedy prosi kogokolwiek o pomoc, czy przysługę i jakoś sobie radzi. Zrobił jednak dla Ustrzyk tyle, że każda miejscowa władza powinna mu usuwać wszelkie przeszkody spod nóg, bo nikt tak jak on nie rozsławił miasta w kraju. Tym zaś, którzy w dalszym ciągu czują się od niego o niebo lepsi radzę spojrzeć na buty, a nuż wyłazi z nich słoma, która trzeba by mocno poupychać.

Wiesław Stebnicki

Fajne artykuły, tylko trochę krótkie, ale ciekawe. No i niezłe zdjęcia.

A bajki też się zdarzaja niestety.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez Nikodem15 » 25-02-2006, 18:26

C L I C K :D

<nikus: o losie, trzeba było skrócic ten adres :wink: - co własnie zrobiłem>

A tu odgrzebałem artykuł z Teraz Rocka 2003, który kiedyś udoistępnił Dobo:
http://dobo777.republika.pl/Artykul_TR.jpg
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Wróć do KSU

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty