Siczka, Prezo, Jasiu, Sebek - KSU a. d. 2005...

Archiwum oficjalnego forum grupy KSU

Siczka, Prezo, Jasiu, Sebek - KSU a. d. 2005...

Postprzez Nikodem15 » 06-07-2005, 12:43

...czyli co sądzicie o obecnym składzie KSU, jego grze, technice itp.

Dla mnie bardzo fajnie chłopaki się razem prezentują, grają dojrzale, a jednocześnie nie słyszy się, że KSU ma już prawie 30 lat.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Re: Siczka, Prezo, Jasiu, Sebek - KSU a. d. 2005...

Postprzez 44 » 16-07-2005, 12:17

hmm... Siczka jak zawsze, to wiadomo; Sebek jest niezłym perkuststą, bujające jest jego granie; Jasiu gra proste i nieco za ładne, jak dla mnie, solówki ale jest ok; a Prezo... bardzo średni basista, ale dobry menager - postawil KSU na nogi. Uratował niemażle sytuację. Ciekawi mnie tylko jak się on w KSU znalazl. Kto go wyczaił i w jaki sposób do zespolu go wpuścił. Wie ktoś coś na ten temat?
Awatar użytkownika
44
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Nikodem15 » 28-07-2005, 16:52

Jasiu może gra dosyć proste solówki, ale ten feeling... Nie trzeba nawalać jakichś nie wiadomo jak wirtuozerskich solówek żeby udpwpdnić, że jest się znakomitym gitarzystą.

A Prezo... Ja wiem, czy średni z niego basista. Jak dla mnie b. dobry, choć może niczym się nie wyróżnia.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Kicu » 31-07-2005, 11:50

Siczka to siczka. Prezo się oddał KSU i robi wszystko dla zespołu (dzięki niemu funkcjonuje) i jesteśmy wszyscy mu wdzięczni za to. Jasiu gra za łagodne solówki i za krótkie. Sebek jak dla mnie gra troche za przeciętnie i KSU mogłoby dać troche więcej czadu. Brakuje mi troche tej ostrości.
"Głupota to potężna siła"
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Nowy Targ

Postprzez Nikodem15 » 31-07-2005, 17:09

Czy solówki Jasia są za łagodne, to nie wiem, raczej nie, potrafi też zagrać ze speedem i kopem, choć zawsze charakterystycznie melodyjnie, ale fakt, czasem za krótkie solówki są.

A Sebek... Moim zdaniem wcale nie jest złym perkusitą, oczywiście nie nawala tak imponująco szybko i czadowo jak Sysy (powiedziałbym nawet, że jego gra bywa dosyć oszczędna), ale ma power w łapach i jego granie jest takie ciut funkowe, "bujające" i mnie się podoba jhak najbardziej, choć Sysy czy Dziarek grali "gęściej".

A ogólnie KSU brzmi teraz mniej ciężko niż w poprzednim składzie, ale też z kopem i tak bardziej typowo rockowo/hardrockowo - klimatycznie, ale ostro, fajne brzmienie jest na koncertach.

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez SOK » 20-09-2005, 14:59

witam Nikodema i Kolege :) W każdym bądz razie skład odpowiada mi jak najbardziej. Wszyscy panowie swietnie sie rozumieją i chyba to jest ważne w zespole
Pink Floyd
SOK
Abstynent
Abstynent

Wróć do KSU

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty