KSU videoclips :-)

Archiwum oficjalnego forum grupy KSU

KSU videoclips :-)

Postprzez Nikodem15 » 17-05-2006, 11:48

Parę teledysków już KSU zdążyło zrobić i tutaj proponuję umieszczać opinie o nich.

Moim zdaniem:
Ustrzyki - ciekawy pomysł, można z Siczką pojeździć po U/D., realizaycjnie nic nadzwyczajnego, ale ma swój urok no i przede wszystkim pomysł i ładne widoczki

Chodnikowy latawiec (wersja pierwotna) - wesoły obrazek, nie ma co. Mój znajomy opowiadał, że spotkał jakiegoś bieszczadzkiego żula, który mówił, jak Siczka zakupił skrzynkę winka i zebrał ludzi do kręcenia klipu w jakiejś dziurze w Bieszczadach. Totalna balanga, fajna ciepła kolorystyka, no i "pieprzenie" lasek :-)

Chodnikowy latawiec (wersja Siczki) - wszystkie najweażniejsze sceny są te same, montaż bardziej efektowny i dołożono dobre urywki z koncertu, ale trochę brakuje uroku pierwszej wersji

Czym jest wiary sens (wersja pierotna) - nie widziałem

CJWS (wersja Siczki|) - miód, Siczka naprawdę dobrze to zmontował, sceny z występów są kapitalne, a wplecione obrazki z historii XX w. ają do myślenia, naprawdę robi wrażenie

Ludzie bez twarzy - najbardziej sztuczny teledysk, ale też niezły, szarym i posępnym klimatem pasuje do utworu, w tle interesujące budynki

Jabol punk - dobry teledysk koncertowy, ale ciutkę jednostajny i szkoda trochę, że czarno-biały

1944 - czuć klimat lat 80, dobrze, że na potrzeby klipu użyto fragmentu występu KSU z Opola, zdjęcia publiki są całkiem zabawne, montaż oryginalny

Dziwne drzewa - dobry teledysk, ale spodziewałem się czegoś trochę innego, inny klip od pozostałych, ale historia w nim przedstawiona w kontekście słów utworu nabiera nowego sensu
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Re: KSU videoclips :-)

Postprzez Gehern77 » 21-05-2006, 17:59

Moim zdaniem:

USTRZYKI - klimat bardzo swojacki i zabawny. Szczególnie Siczka siedziący w pokoju Burmistrza :wink: . Jakiś ambitny to ten teledysk nie jest, ale lubię pooglądać :)

CHODNIKOWY LATAWIEC - klip z gatunku pijacko-humorystycznych. Bawi mnie, dlatego lubię pooglądać :)
Żula o którym piszesz Nikodem spotkał w Bieszczadach Krzysiek (który był z nami na koncercie OI POLLOI).

CHODNIKOWY LATAWIEC ver. Siczki - nie widziałem, do nadrobienia :D

CZYM JEST WIARY SENS - nie widziałem, ale bardzo chętnie obejrzę

CJWS - zupełnie nie kojarzę

LUDZIE BEZ TWARZY - obawiam się, że mógłbym tego nie przetrzymać ze względu na zbyt dużą melodyjność samego utworu :wink:

JABOL PUNK- fajny, dobrze się ogląda. Barwy czarno-białe stylizują ten teledysk na materiał lat 80tych. Udany zabieg, niektórzy się na to łapią :)

1944- posiadam, ale jakość jest niestety dosyć kiepska. Jak dostałem ten materiał to bardzo się z niego ucieszyłem i oglądałem dosyć wytrwale i namiętnie :D

DZIWNE DRZEWA - słabe, mizerne ...
"Jest w tym jakiś ponury symbol, że człowiek rozumny właśnie z drewna, a nie z plastiku, produkuje trumny..."
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Miejscowość: Okolice Poznania

Postprzez Nikodem15 » 21-05-2006, 19:10

Mateusz "CJWS" to jest Czym jest wiary ens, tylko mi się nie chciało całego tytułu pisać...

www.ksu.of.pl - tu są chyba wszystkie lub prawie wszystkie klipy, na www.usa.scena.biz też są, więc chyba możesz nadrobić braki.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Gehern77 » 21-05-2006, 20:10

Nikodem15 napisał(a):"CJWS" to jest Czym jest wiary ens, tylko mi się nie chciało całego tytułu pisać...
.

Spoko, ja się nie znam na tych nowych skrótach typu HWDP więc CJWS też jakoś nie złapałem :wink: :)

A z tych stronek co podałeś chętnie skorzystam jak tylko czas i ENERGIA pozwolą ... :)
"Jest w tym jakiś ponury symbol, że człowiek rozumny właśnie z drewna, a nie z plastiku, produkuje trumny..."
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Postprzez kamaaa » 02-08-2006, 20:45

moim zdaniem wszystkie teledyski KSU sa zajebiste bo w końcu jak do tak genialnych kawałków można nagrać złe teledyski? KSU poprostu jest zajebiste i nie udało mi sie zauważyć jeszcze żeby coś zjebali... a z teledysków to najbardziej podoba mi się "chodnikowy latawiec" poprostu wymiata :D
NA ZAWSZE KSU!!!
kamaaa
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Jarosław

Postprzez woof » 04-08-2006, 19:40

LOL
az sie odezwe... :D
edit: takie wrazenie zrobil na mnie post kamaaa...
11.500
Jedenascie, pieńset.
11 500
Awatar użytkownika
woof
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Wawa

Postprzez kamaaa » 04-08-2006, 21:20

ojej... nie podoba Ci sie mój post??? :cry: no trudno...
NA ZAWSZE KSU!!!
kamaaa
Abstynent
Abstynent

Postprzez DoGoryNogami » 04-08-2006, 21:27

Kamaaa nie przejmuj się Woof lubi sie przyczepiac ;>

/jak znajde wiecej czasu napisze do tematu, wiec póki co Nikoś nie doczep się do mnie ;>
Punk, Ska i wszystko jasne ;P
Awatar użytkownika
DoGoryNogami
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Stalowa Wola

Postprzez kamaaa » 04-08-2006, 21:44

ja się nie przejmuje... przynajmniej staram sie nie przejmować ale dzięki że stajesz po mojej stronie :D
NA ZAWSZE KSU!!!
kamaaa
Abstynent
Abstynent

Postprzez DoGoryNogami » 04-08-2006, 21:47

cichooooo ja niby jestem po środku strony, bo mi woof nogi z tyłka powydziera :lol:
Punk, Ska i wszystko jasne ;P
Awatar użytkownika
DoGoryNogami
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Stalowa Wola

Postprzez Gehern77 » 05-08-2006, 08:50

DoGoryNogami napisał(a):
/jak znajde wiecej czasu napisze do tematu, wiec póki co Nikoś nie doczep się do mnie ;>

Spoko, Nikoś na wakacjach jest póki co, więc jeszcze nie musisz się obawiać.
Ale jak wróci to będzie się działo, oj będzie :wink: :lol:
(zrobi tu porządek)
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Postprzez wodolot » 09-08-2006, 14:49

Z MOICH TAJNYCH ZRODEL :D DOWIEDZIALEM SIE ZE JEST JUZ TELEDYSK DO UTWORU ''ZA MGLA'' - wiec tylko troche cierpliwosci i pewnie bedzie dostepny publicznie :D :D :D
... lecz czasem budzą się ludzie , ich życie smutne jest obdarte z marzeń ...
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Bóg wie z kąd ...

Postprzez sAwKa » 09-08-2006, 16:02

wodolot napisał(a):Z MOICH TAJNYCH ZRODEL :D DOWIEDZIALEM SIE ZE JEST JUZ TELEDYSK DO UTWORU ''ZA MGLA'' - wiec tylko troche cierpliwosci i pewnie bedzie dostepny publicznie :D :D :D

u lalala...bracie co za nowiny....no nic ćwicze cierpliwość, ten utwór jest szczególnie ważny dla mnie, wiec ciekawosc tym wieksza, wiadomo kto rezyserował?czyj scenariusz?
Awatar użytkownika
sAwKa
Degustator
Degustator

Miejscowość: Białystok

Postprzez wodolot » 09-08-2006, 16:10

sAwKa napisał(a):
wodolot napisał(a):Z MOICH TAJNYCH ZRODEL :D DOWIEDZIALEM SIE ZE JEST JUZ TELEDYSK DO UTWORU ''ZA MGLA'' - wiec tylko troche cierpliwosci i pewnie bedzie dostepny publicznie :D :D :D

u lalala...bracie co za nowiny....no nic ćwicze cierpliwość, ten utwór jest szczególnie ważny dla mnie, wiec ciekawosc tym wieksza, wiadomo kto rezyserował?czyj scenariusz?

NIE ZACIEKAWA JESTES - CZY MOZE PRACUJESZ W IPN :D :D :D
... lecz czasem budzą się ludzie , ich życie smutne jest obdarte z marzeń ...
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Bóg wie z kąd ...

Postprzez sAwKa » 09-08-2006, 18:54

wodolot napisał(a):
NIE ZACIEKAWA JESTES - CZY MOZE PRACUJESZ W IPN :D :D :D

oj bardzo ciekawa jestem....jak bedziesz miał okazje poznac to sam sie przekonasz:D.....to jak?uchylisz rąbka tajemnicy?:D
Awatar użytkownika
sAwKa
Degustator
Degustator

Miejscowość: Białystok

Postprzez Nikodem15 » 16-08-2006, 20:51

No Jasiu mówił na koncercie w Zielonej, że klip jest w fazie powstawania.

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Wróć do KSU

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty