Moim zdaniem:
Ustrzyki - ciekawy pomysł, można z Siczką pojeździć po U/D., realizaycjnie nic nadzwyczajnego, ale ma swój urok no i przede wszystkim pomysł i ładne widoczki
Chodnikowy latawiec (wersja pierwotna) - wesoły obrazek, nie ma co. Mój znajomy opowiadał, że spotkał jakiegoś bieszczadzkiego żula, który mówił, jak Siczka zakupił skrzynkę winka i zebrał ludzi do kręcenia klipu w jakiejś dziurze w Bieszczadach. Totalna balanga, fajna ciepła kolorystyka, no i "pieprzenie" lasek
Chodnikowy latawiec (wersja Siczki) - wszystkie najweażniejsze sceny są te same, montaż bardziej efektowny i dołożono dobre urywki z koncertu, ale trochę brakuje uroku pierwszej wersji
Czym jest wiary sens (wersja pierotna) - nie widziałem
CJWS (wersja Siczki|) - miód, Siczka naprawdę dobrze to zmontował, sceny z występów są kapitalne, a wplecione obrazki z historii XX w. ają do myślenia, naprawdę robi wrażenie
Ludzie bez twarzy - najbardziej sztuczny teledysk, ale też niezły, szarym i posępnym klimatem pasuje do utworu, w tle interesujące budynki
Jabol punk - dobry teledysk koncertowy, ale ciutkę jednostajny i szkoda trochę, że czarno-biały
1944 - czuć klimat lat 80, dobrze, że na potrzeby klipu użyto fragmentu występu KSU z Opola, zdjęcia publiki są całkiem zabawne, montaż oryginalny
Dziwne drzewa - dobry teledysk, ale spodziewałem się czegoś trochę innego, inny klip od pozostałych, ale historia w nim przedstawiona w kontekście słów utworu nabiera nowego sensu