KSU - punk rock?

Archiwum oficjalnego forum grupy KSU

KSU - punk rock?

Postprzez Nikodem15 » 04-02-2006, 18:20

Moim zdaniem KSU nie można uznać za kapelę punkową. Bawią mnie opinie ludzi, że "kiedyś KSU grało zaj... i wyglądali jak punki, a teraz komercha i Siczka w koszulce black Sabbath paraduje". :) KSU zaczynało od grania punka jako prostej muzyki, niemniej jednak od początku inspirowali się hardrockiem z lat 70, co objawiło się w pełni po kilku latach, gdy muzycy byli lepiej wyrobieni i moogli zagrać bardziej skomplikowane rzeczy. Ja kocham tego sabbarhowskiego ducha zaklętego w riffach siczki i solach Jasia. Tyle.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Re: KSU - punk rock?

Postprzez woof » 07-02-2006, 21:49

no dobra.. to jedziemy na nowym forum :]

Nikodem15 napisał(a):Moim zdaniem KSU nie można uznać za kapelę punkową. Bawią mnie opinie ludzi, że "kiedyś KSU grało zaj... i wyglądali jak punki, a teraz komercha i Siczka w koszulce black Sabbath paraduje". :) KSU zaczynało od grania punka jako prostej muzyki, niemniej jednak od początku inspirowali się hardrockiem z lat 70, co objawiło się w pełni po kilku latach, gdy muzycy byli lepiej wyrobieni i moogli zagrać bardziej skomplikowane rzeczy. Ja kocham tego sabbarhowskiego ducha zaklętego w riffach siczki i solach Jasia. Tyle.

ja tego typu ludzi staram sie omijac, oni mnie zreszta tez :]
na pewno grali inaczej, bardziej punkowo w sensie ze grali po prostu gorzej technicznie, mieli pewnie gorszy sprzet, nagrywali inaczej etc..

ja w muzyce ksu widze taki blacksabbath w wykonaniu punkrockowym.
a jako ze bardzo lubie tamta kapele, lubie punkrocka, wiec to akurat dla mnie idealna mieszanka :)
11.500
Jedenascie, pieńset.
11 500
Awatar użytkownika
woof
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Wawa

Wróć do KSU

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty