DVD i CD - KSU - WOODSTOCK 2005

Archiwum oficjalnego forum grupy KSU

Re: DVD i CD - KSU - WOODSTOCK 2005

Postprzez Nikodem15 » 19-05-2006, 18:00

To najwyżej będziecie mi "po kawałku", a raczej po kilka, zamieszczać.
A Ty Kicu reflektujesz na Moją krew, Twoją krew (film o Jarocinie 86) na przykład?
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez Kicu » 19-05-2006, 18:14

Mam to :wink:
"Głupota to potężna siła"
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Nowy Targ

Postprzez Kicu » 19-05-2006, 18:25

Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Postprzez Nikodem15 » 19-05-2006, 18:44

Mówi się DZIĘKUJĘ. I mówi się, że pierwszy link nie działa.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Kicu » 19-05-2006, 19:49

Własnie coś nie działało i niedziałało z tym pierwszym nie wiem. Wejdź bezpośrednio na tą strone to sobie znajdziesz i będzie działal.
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Postprzez Nikodem15 » 20-05-2006, 10:07

ściągnąłem obytrzy utwory. I want more hehe.

Niedługo Kręcioła, może puszczą coś z DVD KSU. :?:

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Kicu » 20-05-2006, 10:34

Chcieć to by se każdy chciał a robić to nie ma komu :!: :!: :!: :D :D :D
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Postprzez wodolot » 20-05-2006, 15:44

tutaj mozecie posluchac fragmentow z CD z Wodstocku -http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/457395- milego sluchania :D :D :D
... lecz czasem budzą się ludzie , ich życie smutne jest obdarte z marzeń ...
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Bóg wie z kąd ...

Postprzez Kicu » 20-05-2006, 15:58

Po wysłuchaniu moge powiedziec tylko tyle: KSU WOODSTOCK 2006 prawie jak płyta live, a w tym przypadku prawie robi ogromną różnice....
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Postprzez Nikodem15 » 20-05-2006, 16:21

Kurde czy KSU ma choć trochę szacunku do tych, którzy byli na tym koncercie i do tych, którzy posiadaja jego surową wersję? Wątpię, zauważywszy po wysłuchaniu tych fragmentów
-na nowo nagrany bas
-pewne poprawki w solówkach (np. początek solówki Cto Cię obroni Polsko)
-wycięcie wokali Preza i zastąpienie ich... wokalami Siczki nagranymi w studio (np. Jabolowe ofiary i Pokoilenie - nie ma tam już żadnych miejsc, w których śpiewał tylko Prezo, a były takie)
-mocno, wręcz nienaturalnie zmasterowany wokal (brzmi jak na Naszych słowach)
-zmiana brzmienia perkusji *same partie są autentyczne, ale brzmieniwoo mocno obrobione)

Chyba kupię sobie tylko DVD, bo obrazu na szczęście nie można tak... "poprawić".

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez sAwKa » 20-05-2006, 16:45

..złośliwości nie widać końca...
Może ktoś nie bierze pod uwagę dokonując tak znacznych poprawek, ze sa tak wnikliwi słuchacze jak Wy...pewnie miały nie byc zauwazone, a tu "zonk" ;) pozdrawiam Was serdecznie chłopcy!
Awatar użytkownika
sAwKa
Degustator
Degustator

Miejscowość: Białystok

Postprzez Kicu » 20-05-2006, 17:00

ja chyba sonie nagramna audio autentyczną wersje i wydrukuje okładke :D
Ten "jasiowy" woodstock mi sie nie podoba, tak to niech upieksza w studio.
Wogole odkad niejaki jasiu wrocil do ksu to ksu sie zepsuło. Byłem na koncertach przed powrotem jasia i duzo lepiej wypadali niz z nim.
Awatar użytkownika
Kicu
Popijacz
Popijacz

Postprzez Nikodem15 » 20-05-2006, 17:07

Ja sobie zrobiłem okładkę do bootlegu z Woodstocku już dawno. :D I jest chyba lepsza niż ta oficjalna hehe.

Nie no Jasiu na koncertach wypada bardzo w porządku, ale po co on się zajmuje wszystkimi sprawami produkcyjno-masteringowymi, skoro to przestaje wychodzić na dobre. Przecież po takim zmasterowaniu wokalu nawet ten, co nie słyszał prawdziwej wersji, domyśli się, że coś tu było mieszane...

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez sAwKa » 20-05-2006, 17:15

widocznie Jasiu lubi mieszać, ot co.. 8)
Awatar użytkownika
sAwKa
Degustator
Degustator

Postprzez Nikodem15 » 20-05-2006, 19:31

Ze strony sklepiku WOŚP:

Koncert zespołu KSU z Kostrzyna 2005.
Wakacje w Egipcie, u nas wczesna wiosna, tutaj miłe ciepło, takie do nurkowania i siedzenia na leżaku i dzwoni do mnie Bubel. Bubel to ciekawa historia, to gościu, który wiele lat temu wyjechał do USA i tam sobie ułożył życie, związane między innymi z Polską Rozgłośnią Radiową 910. Konsekwentnie puszcza tam ogromną ilość polskiej muzyki i to tej niecodziennej, której nawet w naszych polskich rozgłośniach trudno szukać.
Kilka lat temu zadzwonił do mnie, że chciałby w Nowym Jorku zrobić Finał Orkiestry, bo poprzedni komitet organizacyjny umarł śmiercią naturalną. Potem kilka razy z nim rozmawiałem, ale tylko telefonicznie, dopiero później na przesłanym filmie zobaczyłem Bubla w pełnej okazałości. Długo by opowiadać. Finały organizował i organizuje fantastycznie, z roku na rok nie tylko zbierając coraz większe sumy, ale integrując całą bardzo rockową polonię, w wspaniałych koncertach i klubowym graniu. Doskonale radzi sobie we wszelkich underground’owych zjawiskach. No i dzwoni Bubel w tym Egipcie i mówi - słuchaj Jurek, a KSU to by u Ciebie nie mogło zagrać, na Przystanku? - A dlaczego KSU? - pytam Bubla - Bo słucham ich najnowszego materiału i świetnie to idzie. I trzeba przyznać, że istotnie KSU świetnie się nadaje na Przystanek Woodstock.
. Pamiętam ich Jarocińskie koncerty i płyty czarne, ebonitowe, które po prostu trudno było kupić. Często ich grałem w swoich audycjach radiowych, można powiedzieć jeszcze w XX wieku, ale dla mnie było to doskonałe, punkowe, melodyjne, raźne, bardzo polskie granie. Nie wyobrażam sobie, że Siczka mógłby to wszystko stworzyć, poza swoimi Ustrzykami, jego miejsce, jego muzyka, jego prawda. Jeszcze tego samego dnia, zadzwoniłem do grającego w KSU - Pawła i nieco zdziwionemu zaproponowałem Przystanek. Dla ścisłości podam, że chłopaki od kilku lat przysyłali swoje płyty, zgłaszając swój udział w przystanku. Dogadywaliśmy szczegóły koncertu, bo od razu pomyślałem o wydaniu DVD. No i poszło. Publiczność niezwykle gorąco przyjęła cały koncert, chłopaki dali z siebie wszystko i po kostrzyńskim polu popłynęły dźwięki, często starsze niż wielu uczestników koncertu. Ale wszystkich równo podrywały do zabawy, bo ta muzyka jest już klasyką, która od tej pory już nawet się nie starzeje. Tę atmosferę z powodzeniem powtórzyliśmy na koncercie finałowym, kiedy KSU zebrało pod Pałacem Kultury warszawiaków, rozkręcając ich w ten zimowy finałowy dzień. Piękne foty i tak jak w przypadku drugich dodatków z koncertu, Warsaw Berlin Two Step, który odbył się 1 września 1993 roku, dźwięk jest stereofoniczny, ale wszystko warte umieszczenia na tej płycie. Od zespołu jeszcze dostaliśmy ich teledyski, które często realizowane w dość bohaterskich warunkach, są także historią zespołu. I mimo tak częstych zmian muzyków w kapeli KSU z Siczką na czele jest ciągle tym KSU, który mnie ogromnie bujał ponad 15 lat temu.

Na płycie:

Koncert:

Przystanek Woodstock Kostrzyn 2005r.

1. Awaria Obrazu
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł.Rafał Rękosiewicz)
2. Pod prąd
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak, Adam Michno, sł. Maciej Augustyn)
3. Nasze słowa
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Maciej Augustyn)
4. Po drugiej stronie drzwi
5. Liban
6. Na krawędzi snu
7. Ludzie bez twarzy
8. Moja nienawiść moja depresja
9. Umarłe drzewa
10. Ustrzyki
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak, Adam Michno, sł. Maciej Augustyn
11. Deszcz
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł.Maciej Augustyn)
12. Pijany gówniarz
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak,Adam Michno, sł. Maciej Augustyn)
13. Martwy rok
14. Jabolowe ofiary
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak,Adam Michno, sł. Eugeniusz Olejarczyk)
15. Moje Bieszczady
16. Pokolenie 80
. 17. Za mgłą
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Wiesław Stebnicki)
18. Dziwne drzewa
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. R. Rękosiewicz)
19. Kto Cię obroni Polsko?
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Eugeniusz Olejarczyk)
20. Nocne kroki
21. Jabol Punk
22. 1944
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak, Adam Michnio, sł. Maciej Augustyn)
23. Po drugiej stronie drzwi
(muz. Eugeniusz Olejarczyk Bogdan Tutak Adam Michno, sł. Maciej Augustyn)

Dodatki:

XIV Finał WOŚP – 08.01.2006r. Pl. Defilad

1. Pod prąd
2. Nasze słowa
3. Po drugiej stronie drzwi
4. Za mgłą
5. Kto Cię obroni Polsko?
6. 1944
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, Bogdan Tutak, Adam Michnio, sł. Maciej Augustyn)

Warsaw – Berlin 2 Step – 01.09.1993 Park Agrykola
1. Pod prąd
2. Runęły Mury
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Michał Broda)
3. Po drugiej stronie drzwi
4. Wojownik
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Maciej Augustyn).

Teledyski
1. Kto cię obroni Polsko?
2. Dziwne drzewa
(muz. Eugeniusz Olejarczyk, sł. Rafał Rękosiewicz)
3. Chodnikowy latawiec
4. Czym jest wiary sens

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Gehern77 » 21-05-2006, 17:49

Nikodem15 napisał(a):Aha, ponoć masz video z Sedesu w Poznaniu - tez by mnie interesiło.

Tylko nie mówcie,że chodzi o video z ostatniego koncertu Sedesu w Poznaniu? Było wieśniacko. Na całe szczęście wczoraj byłem na koncercie Apatii i odreagowałem niesmak jaki mi pozostał po koncercie Sedesu :D

PANOWIE !!!

SORKA ALE CZY TO JEST FORUM SEDESU ??? :D
-wodolot-
"Jest w tym jakiś ponury symbol, że człowiek rozumny właśnie z drewna, a nie z plastiku, produkuje trumny..."
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Miejscowość: Okolice Poznania

Postprzez sAwKa » 21-05-2006, 18:49

Gehern77 napisał(a):
PANOWIE !!!

SORKA ALE CZY TO JEST FORUM SEDESU ??? :D
-wodolot-

hmm, tak pomyslalam,ze nie którym to byloby na reke, mozna by pociagnac za spłuczke, spuscic wode i zaczac od nowa... 8)
Awatar użytkownika
sAwKa
Degustator
Degustator

Postprzez Nikodem15 » 21-05-2006, 19:08

Na stronie Sedesu koncert został oceniony baaardzo pozytywnie.

Mateusz lepiej ściągnij sobie te fragmenty z CD KSU z "koncertu na Woodstocku"... :?

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Gehern77 » 21-05-2006, 20:17

Nikodem15 napisał(a):Na stronie Sedesu koncert został oceniony baaardzo pozytywnie.

Tak, to nie jest forum Sedesu i to moja ostatnia wypowiedź odnośnie tego zespołu Panie Wodolot (czuwający niezwykle bystro nad zasadą 'władza-rozsądek-bojówki-porządek' :P).

Otóż koncert w moim przekonaniu był mega wieśniacki, ale jeśli ktoś lubi tego typu imprezy to pewnie mu się podobało. Ja wolę rzeczy bardziej intelektualnie stymulujące ... dlatego nieprędko dam się namówić na kolejny koncert Sedesu.

Nikodem15 napisał(a):Mateusz lepiej ściągnij sobie te fragmenty z CD KSU z "koncertu na Woodstocku"... :?

Nie rozumiem tej emotki na końcu powyższej wypowiedzi :?: :shock:
Myślę, że poczekam, aż Marta(Magda?) sprawi Ci to DVD i się wtedy zmówimy na jakąś projekcję :wink:

Pozdrawiam Cię, trzymaj się !!
Stay punks, stay rebel stary! :wink:
"Jest w tym jakiś ponury symbol, że człowiek rozumny właśnie z drewna, a nie z plastiku, produkuje trumny..."
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Postprzez Nikodem15 » 22-05-2006, 16:28

Moja druga siostra to MaRta, a DVD może sam sobie sprawię bez okazji. Ale CD na pewno nie, strona muzyczna tego wystepu jest tak poprawiona i przerobiona, że to wstyd takie coś nazywać jeszcze koncertem...

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Nikodem15 » 22-05-2006, 16:48

Aha, dziś oficjalna premiera DVD, a na stronie KSU nic o tym nie ma...

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Nikodem15 » 22-05-2006, 19:23

Poza tym sklepiku chyba też się nie chce im prowadzić, bo zniknął ze strony jakiś czas temu. :)

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Nikodem15 » 24-05-2006, 12:24

Oto opinia o CD z Woodstocku, jaką znalazłem w Merlinie.

Tomasz Kosmowski

Słabiutko!
Słucham trzeci raz tej płyty i wyjść nie mogę z podziwu! Niby na żywo, niby-fajnie, ale to nie to! Po pierwsze: niepotrzebny "robiony na siłę" mastering, po jaką cholerę ktoś "równał", wygładzał, dorabiał chórki itp.! Przez te niby-słuszne zabiegi zabito ducha! Ducha prawdziwego, punkowego grania na żywo. Wyraźnie tu słychać dogrywane wokale. Panowie, myślałem, że po tylu latach grania nauczyliście się jednej z podstawowych zasad grania na tzw. "żywca"! Żeby coś miało brzmieć wiarygodnie, musi być "żywe". Widziałem Was w Kostrzynie i byłem pod wrażeniem, a tu taki ZONK! Tak to się nie robi!

Chyba nic dodać, nic ująć.

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez wodolot » 25-05-2006, 12:34

NO W KONCU STALEM SIE SZCZESLIWYM POSIADACZEM DVD :D . POWIEM SZCZERZE , ZE NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANY BYLEM KONCERTEM Z AGRYKOLI - COZ MILO POWSPOMINAC SOBIE JAK SIE BYLO TE KILKANASCIE LAT MLODSZYM :D ,
Przy okazji koncertu z Agrykoli wyjasnila sie sprawa gitarzysty , ktory rownierz gral na materiale z Ustrzyk 93 ? , byl to Dariusz Dziuron znana w latach 80 i 90 osoba w muzycznym swiatku w USTRZYKACH .
CO DO SAMEGO DVD Z WODSTOCKU TO POWIEM , ZE MATERIAL EKSTRA( NIE W NIKAJAC W JEGO MASTERING :D ) ZREALIZOWANY W PELNI PROFESIONALNIE . MILO SIE COS TAKIEGO OGLADA .
-z ciekawostek w CHODNIKOWYM LATAWCU - wersji Siczki zniknely "gole baby'' chyba tylko w jednym miejscu cos jeszcze zostalo :D , ale to pewnie przez nieuwage ....hehe :D
A JESLI KTOS JEST JESZCZE CIEKAW CO DO TEGO MATERIALU TO NIECH SE KUPI .... I TYLE :twisted:
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

Postprzez Nikodem15 » 25-05-2006, 15:54

A ten koncert z WOŚP to jest ten z Warszawy spod Pałacu Kultury z plejbeku?

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez Nikodem15 » 25-05-2006, 18:34

Recenzja DVD z Merlin.pl:

Wojciech Kozicki 2006-05-24
Punk bez kompleksów
Mówi się, że złote chwile punk rocka minęły, bo w czasach dobrobytu i rozpasanego pluralizmu, nie ma się przeciwko czemu buntować. Fakt, współczesny punk rock jest w większości przypadków przesłodzony i "wygładzony", a więc nadzieja na powrót tej muzyki na piedestał tkwi jedynie w prekursorach gatunku. Na naszym rodzimym gruncie jednym z "konstruktorów" tego muzycznego nurtu jest zespół KSU. Pokazuje, że jest w świetnej formie i pomimo wielu lat wojaży na scenicznych deskach odchodzić na emeryturę nie ma zamiaru. Koncertową płytą "Przystanek Woodstock 2005" udowadnia, że pazur wcale mu się nie stępił. Specyficzna atmosfera Woodstocku i wariujący tłum napędza zespół i takie klasyki jak "Nocne kroki", "Jabol punk" czy "Ustrzyki" brzmią niezwykle dynamicznie i porywają w wir świetnej zabawy. Również nowości takie jak "Kto cię obroni Polsko" czy przejmujące "Dziwne drzewa" brzmią wyśmienicie. KSU po prostu gra, tak jak grało zawsze, czyli prosto i z polotem. Brudna punkrockowa energia flirtująca z ciekawymi melodiami daje piorunującą mieszankę. Nie ma tu mowy o wykwintnej i wysublimowanej wirtuozerii oraz karkołomnych popisach. KSU to czysta energia w najprostszej postaci. Album "Woodstock 2005" pokazuje, że najprostszymi metodami, bez kompleksów, oscylując wokół najprostszych akordów, można stworzyć niemal opus magnum polskiego punk rocka. Należy pamiętać, że panowie z KSU to już nie grupka młodych chłopców, a raczej dojrzali panowie z sowitym bagażem doświadczeń. Jednak werwa z jaką zagrany jest ten koncert pokazuje, że energii i zapału mają w sobie więcej niż niejeden młodzik...

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez KRITER » 25-05-2006, 20:06

dla mnie jest porpsotu zajebiste
idę oglądac bo narazie przejrzałem tylko fragmenty, ale naprawdę polecam
KRITER
Abstynent
Abstynent

Postprzez Gehern77 » 25-05-2006, 21:13

Chcę widzieć to DVD, choćby po to, by zweryfikować opinie takie jak recenzja Pana Wojciecha Kozickiego. Koleś się rozpływa jakby na polu niewybuchów znalazł skrzynie diamentów..

No ale zobaczymy, może ja też się tak rozpłyne :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Gehern77
Degustator
Degustator

Postprzez Nikodem15 » 06-06-2006, 19:42

UWAGA! KUPILEM DVD I DŹWIĘK NIE JEST TAM TAK NIENATURALNIE PODRASOWANY JKA NA CD - BRZMI WLAŚCIWIE TAK JAK NA KONCERCIE, TYLKO DROBNA KOSMETYKA KTÓRA TYLKO WYCIĄGA UROKI KONCERTU NA WIERZCH. WNIOSEK - PANOWIE ODWALILI CHAŁĘ CHYBA TYLKO Z CD, BO DVD JEST OK BRZMIENIOWO I POD KAŻDYM INNYM WZGLĘDEM POWALA! WIĘCEJ NAPISZĘ JAK SIĘ OSŁUCHAM I OOGLĄDAM Z NIM. WNIOSEK - KUPOWAĆ DVD, PIERDZIELIĆ CD!

Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Postprzez wodolot » 07-06-2006, 06:58

Nikodem15 napisał(a):UWAGA! KUPILEM DVD I DŹWIĘK NIE JEST TAM TAK NIENATURALNIE PODRASOWANY JKA NA CD - BRZMI WLAŚCIWIE TAK JAK NA KONCERCIE, TYLKO DROBNA KOSMETYKA KTÓRA TYLKO WYCIĄGA UROKI KONCERTU NA WIERZCH. WNIOSEK - PANOWIE ODWALILI CHAŁĘ CHYBA TYLKO Z CD, BO DVD JEST OK BRZMIENIOWO I POD KAŻDYM INNYM WZGLĘDEM POWALA! WIĘCEJ NAPISZĘ JAK SIĘ OSŁUCHAM I OOGLĄDAM Z NIM. WNIOSEK - KUPOWAĆ DVD, PIERDZIELIĆ CD!

Nikos a masz CD , czy tylko wnioskujesz po tych feagmentach z MERLINA ? :D :D :D , bo ja o CD nic nie moge powiedziec , bo nie mam , a na komentarzach innych to sie nie opieram , kupie poslucham to dopiero mowie , ze cos jest be albo cacy :D :D :D
Awatar użytkownika
wodolot
Popijacz
Popijacz

PoprzedniaNastępna

Wróć do KSU

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty